изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:01 EEST
МЪЖ УБИ БАЩАТА НА 5-ГОДИШНО ДЕТЕ, ЗАЩОТО ТО КАЗАЛО НА ЖЕНА МУ КУРВА    
Общество

Заради необмислените си действия, довели до смъртта на Георги,  Ивайло Иванов от Крапец ще лежи 6 години в затвора и ще трябва да плати 70 000 лева на близките на убития



Окръжните магистрати в Добрич осъдиха 31-годишният Ивайло Димитров Иванов от село Крапец на 6 години затвор при първоначален общ режим, както и да заплати 70 000 лева кръвнина на близките на 31-годишния Георги Николов, когото той убил. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд -  Варна.

Ивайло и неговата съпруга Милена имат 5-годишна дъщеричка, която се казва Джулия. На 3 юни 2004 година момиченцето си играело с детето на Георги - Николай, с което имали само няколко месеца разлика във възрасти си. Двете деца се скарали и малчуганът се оплакал на баща си. Той пък казал да каже на жената на Ивайло, че е ***. Детето обидило Милена и тя се оплакала на съпруга си. В своите показания майката на Джулия каза, че е била предизвикана да се оплаче на мъжа си, защото Георги я заплашил, че ще ги избие. "Изплаших се, защото той има буйно пиянство. Обадих се по телефона на съпруга си и му казах, че Гошо беснее на улицата и че е блъснал детето. Оплаках се на Ивайло, че Георги ни е заплашил, че ще ни избие, че ме обижда. Цялата треперих. Бях уплашена", разказа Милена. След това тя е станала лош пророк за онова, което щяло да се случи в по-късните часове на деня, като заявила на приятелката си Силвия Николова: "Семейството на Георги да си взима ключовете и да заминава за Варна, защото мъжът ми като дойде ще го убие".

В съдебната зала Силвия отрече, че Георги е обиждал Милена. След като чул жена си пък, Ивайло оставил работата на полето и се върнал в Крапец. На улица "Втора" Георги бил клекнал до автомобил, а с него били още двама мъже. Подсъдимият - Ивайло Иванов, бил ядосан от чутите приказки по телефона и решил да даде урок на съседа си. "Ударих го с крак. После го бутнах и той падна. Опита се да се изправи, но аз го ритнах в дясното рамо", заяви обвиняемият. После той се прибрал у дома, плиснал си една шепа вода по лицето и изпушил една цигара. Съсед е отишъл до тях и му казал, че Гошо е зле и лежи на улицата. Ивайло излязъл и видял, че правят изкуствено дишане на Георги и повикал Бърза помощ.

Защитата на Ивайло попита вещите лица дали е възможно при падането си Георги да си е ударил главата в бордюра и да е получил фаталните рани. Отговорът бе, че е изключена такава възможност, защото щяло да има друг тип рана. Казано бе, че е изключено смъртта да е настъпила и в резултат на падането на асфалта. Георги получил черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка, кръвонасядания в главата, в коремната област и дясното рамо. Като причина за смъртта вещите лица посочиха, че мекият мозъчен ствол и меките мозъчни обвивки са довели до недостатъчна дихателност. В заключението на експертите се казва, че е имало поне шест удара с юмруци и ритници, а загиналият е получил смъртоносен удар в тила с крак.

Според психологическата експертиза Ивайло е психически здрав, но инцидентът е станал в следствие на физиологичен афект. Неговите промени в емоционалното състояние били провокирани от заплахите към неговото семейство, защото в ценностна му система семейството било на първо място.

Съпругата на Георги - Теодора Николова, се разплака в съдебната зала и заяви, че синът й трудно ще забрави случилото се, както и че често говорил и си спомнял за баща си.

В пледоарията си защитата на подсъдимият заяви, че Ивайло е искал само да накаже Георги. "Ако е искал да го убие, нямало да отиде при съседа си с голи ръце. Обидата е била огромна психотравма за подзащитния ми и това е довело да изпадне във физиологичен афект", казаха адвокатите на обвиняемият.

В последните си думи пред магистратите Ивайло заяви, че се признава за виновен, но не по така повдигнатото му обвинение за убийство. "Искам да бъда наказан справедливо и много съжалявам за случилото се", каза подсъдимият.  

Близките на Георги заявиха, че ако Ивайло обжалва, то и те ще обжалват след това, защото редно било, след като е отнел човешки живот, да получи наложеното му наказание. Според Закона подсъдимият можеше да бъде осъден от 10 до 20 години да търка нара зад решетките, но бяха взети под внимание смекчаващи вината обстоятелства, че след инцидента Ивайло се е предал, опитал се да помогне на пострадалия, а имал и добро минало. НДТ

 


Сходни връзки

МЪЖ УБИ БАЩАТА НА 5-ГОДИШНО ДЕТЕ, ЗАЩОТО ТО КАЗАЛО НА ЖЕНА МУ КУРВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди