изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:09 EEST
Софийски районен съд определи мярка за неотклонение “домашен арест” на Михаил Димитров    
Ред и сигурностСофия. Софийски районен съд (СРС) определи мярка за неотклонение “домашен арест” на сочения за съпричастен към разбитата мрежа за разпространение на детска порнография Михаил Димитров, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Димитров е обвинен в скланяне към проституция и разпространяване на порнографски материали. Той е седмият задържан от служителите на Национална служба “Борба с организираната престъпност” в рамките на съвместната акция на българските служби и ФБР. В събота СРС наложи мярка “задържане под стража” на останалите шестима. По данни на МВР при обиск на дома на Димитров на 2 декември т.г. са били открити 57 диска с детска порнография. На днешното заседание прокурорът по делото Иван Петров поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”. В мотивите си той посочи, че има достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил престъпленията, в които го обвиняват. Прокурорът посочи още, че престъпленията са извършени посредством компютърна техника и има реална опасност обвиняемият да извърши други престъпления, с които да укрие доказателства по случая, ако не бъде задържан.
Според адвоката на Димитров – Димитър Вълчев, други лица са изпратили снимките на подзащитния му, а той ги е запазил. По думите на Вълчев клиентът му е споделил, че никога не е считал голите снимки за порнография. Защитата посочи още, че Димитров е получил предложение да му бъде продаден диск с порнофилми, което той е отхвърлил. Адвокат Вълчев посочи, че клиентът му страда от цероза на черния дроб, както и от някои хронични заболявания. Това изисквало специална диета и грижи от страна на родителите на обвиняемия.
В мотивите си съдът посочи, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил всички престъпленията, в които е обвинен, без скланяне към проституция. По думите на съдията обвиняемият не е осъждан и няма данни срещу него да са повдигани други обвинения. Според магистратите няма опасност Димитров да се укрие. Съдията отчете факта, че обвиняемият няма компютър вкъщи и достъпът му до интернет може да бъде ограничен и чрез мярка “домашен арест”. При определяне на мярката за неотклонение председателят на съдебния състав взе под внимание и здравословното състояние на Димитров.
Определението може да бъде обжалвано пред Софийски градски съд в тридневен срок. Заседанието на по-горната инстанция е насрочено за 14 декември тази година.
МАРИЯ МАКСИМОВА
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Софийски районен съд определи мярка за неотклонение “домашен арест” на Михаил Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди