изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:16 EEST
Скандал съпроводи подновения процес срещу Саддам Хюсеин    
По света Скандал съпроводи подновения процес срещу Саддам Хюсеин в Багдад. Заседанието беше прекъснато за 90 минути, след като защитата напусна съдебната зала. Причина за реакцията на защитата бе отказът на председателя на съдебния състав да даде думата на един от защитниците и бивш правосъден министър на САЩ Рамзи Кларк, който се опита да оспори законността на съда.

Заседанието беше прекъснато след като Рамзи Кларк не получи възможност да представи тезата си, че съдът е незаконен. Тогава екипът на защитата обяви, че напуска залата, а съдията отговори, че в такъв случай съдът ще назначи други адвокати. Саддам Хюсеин заяви, че не желае да бъде защитаван от служебни адвокати. Адвокатите от защитата на Саддам Хюсеин се върнаха в съдебната зала, след като главният съдия разреши на двама от защитниците - бившите правосъдни министри на САЩ и на Катар - да се обърнат към съдиите. Рамзи Кларк каза, че ако процесът не е справедлив, той ще разделя, а няма да допринесе за помирението на Ирак и добави, че защитата няма да може да продължи участието си в процеса, ако не бъде осигурена безопасността на адвокатите.

Десетки иракчани излязоха днес на демонстрация в подкрепа на Саддам Хюсеин в родния му град Тикрит, а в Багдад

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Скандал съпроводи подновения процес срещу Саддам Хюсеин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди