изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:20 EEST
СИНДИЦИТЕ ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ИЗСМУКВАНЕТО НА “ЮГОАГЕНТ”?    
Новини

Добричкият окръжен съд не даде ход на делото "Гаич срещу Окръжната следствена служба и правосъдното министерство". Процесът бе отложен за 16 февруари от 13.30 часа, заради нередовно призоваване на Министерството на правосъдието. В същото време то обаче изпратило факс до ДОС, в който се казва, че иска синдиците да бъдат конституирани като ответници по това дело.



Пред медиите М. Гаич припомни, че вчера се навършиха точно 10 години и един ден откакто бил задържан. "И до днес нищо! Ако някой е виновен, можеше да е осъден, ако не - оправдателна присъда. Малко е психо някой да те държи толкова време в неведение. Има един арест и не знаем на какво основание" - заяви Миролюб Гаич.

Неговият адвокат Иван Груйкин каза, че много пари са направени от унищожаването на бизнеса на М. Гаич. Всичките му активи се разпродават от синдиците на безценица и по този начин се съсипва личният му бизнес. Всеки един лев е бил вложен в имуществото му, което възлизало на стойност 40 милиона лева. "При задържането му Окръжната следствена служба е действала като частна икономическа полиция, като и до днес не сме видели акт на прокуратурата, защо е задържан за три месеца. Първоначално искаме да изчерпим всички възможности на националната правна система. Ако не сме удовлетворени от крайния резултат, ще се обърнем към съда в Страсбург" - каза столичният адвокат И. Груйкин.

НДТ припомня, че собственикът на "Югоагент" Миролюб Гаич e предявил иск за 16 340 533 лева срещу Окръжна следствена служба - обезщетение за имуществени вреди и отделно 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди. Исковата молба е и срещу Министерството на правосъдието. Правното основание за исковете, според Миролюб Гаич, са чл. 1 и чл. 2 от Закона за отговорността на Държавата за вреди, причинени на гражданите.

“Както вече писахме, "Югоагент Експорт-Импорт" ООД е регистрирано в Добрички окръжен съд през 1991 година. Независимо от значителния обем на активите на дружеството, в резултат на незаконни действия на Окръжна следствена служба - Добрич, през 1998 година "Югоагент Експорт-Импорт" ООД е обявено в несъстоятелност от Добрички Окръжен съд” - пише в изложението си г-н Гаич. Оттогава до днес дружеството се представлява от синдици, включени и утвърдени в списък от министъра на правосъдието. В резултат на дейността на тези синдици, задълженията на "Югоагент" са нараснали до сумата 9 542 345 лева, твърди още Миролюб Гаич. Недвижими имоти на дружеството са продадени от синдиците на обща стойност 457 000 лева, при пазарна стойност 7 175 188 лева. В резултат на търговската дейност и управлението на синдиците, директните вреди, нанесени на "Югоагент Експорт-Импорт" ООД, са за над 16 млн. лева, смята Гаич.

Отговорностите на Окръжна следствена служба - Добрич са за незаконни действия на нейни служители и неоснователен арест на Миролюб Гаич през 1995 година, тримесечния му неоснователен престой в следствения арест и последвалите незаконни действия на назначените синдици в ущърб на дружеството, представлявано от него. До настоящия момент няма какъвто и да е резултат по което и да е образувано следствено дело, включително и повдигане на обвинение срещу Гаич. Той предявява своя иск съвместно със съпругата си Живка Гаич, която е и негов съдружник. Двамата настояват да се осъдят ответниците солидарно да платят обезщетение за претърпени имуществени вреди, а само Окръжна следствена служба - Добрич, и обезщетение за претърпени неимуществени вреди, както следва: за имуществени вреди поради загуба на активи на "Югоагент Експорт - Импор" ООД 16 260 533.16 лв., от които 8 292 871.90 лв. за Миролюб Гаич и 7 967 661.20 лв. за Живка Гаич. Разпределянето на тази претенция между двамата ищци е на база на дяловете им в капитала на дружеството. За претърпените от всеки един от тях душевни мъки и страдания за периода от 4.12.1995 г. досега от Окръжна следствена служба всеки един от ищците настоява за обезщетение в размер на по 40 хил. лв. Към делото бизнесменът прилага и доказателства на своите твърдения - различни експертни оценки, удостоверение за актуално състояние на "Югоагент Експорт - Импорт" ООД /в ликвидация/ и други. НДТ

 


Сходни връзки

СИНДИЦИТЕ ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ИЗСМУКВАНЕТО НА “ЮГОАГЕНТ”? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СИНДИЦИТЕ ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ИЗСМУКВАНЕТО НА “ЮГОАГЕНТ”?
Автор: Anonymous да 2005-12-06 @ 16:28 EET
ГРАЖДАНИНЪТ ГАИЧ НАПРАВИ БИЗНЕС - НЕ ГО КВАЛИФИЦИРАМ.НАПРИМЕР ВУЙЧО МИ СИ ПРОДАДЕ КЪЩА В ДОБРИЧ И СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ ПОЛУЧИ СРЕЩУ ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ КАФЕВАРКА, ТЕЛЕВИЗОР И ВЕНТИЛАТОР.ЦЕЛИЯТ РОД Е НА МНЕНИЕ,ЧЕ ВУЙЧО МИ Е ЗА УБИВАНЕ.НО ЗАЩО ЗАКОНИТЕ НИ РАЗРЕШАВАТ "АВАНТА"?ЛОГИЧНО ВСЕКИ,КОЙТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ СКЪПОПЛАТЕНИ "ЮРИДИЧЕСКИ" УСЛУГИ ДА ЛАПА ОТ МЕДА

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди