изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
ЕКСПЕРТИ ПРЕДЛАГАТ ДОВЪРШВАНЕ НА ДАМБАТА    
НовиниРаботна среща по инициатива на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски се е провела в община Балчик, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На нея са присъствали зам.-областният управител Сияна Фудулова, инж. Дияна Чонин /експерт "Инфраструктура и тръжни процедури" към министерството/, Йорданка Стоянова /директор Изпълнителна агенция "ИСПА"/ и главният проектант на "Геозащита" ЕООД Варна  инж. Т. Читарлиева.
Да се актуализира информацията за състоянието на наблюдаваните терени и геозащитни обекти на територията на община Балчик и да се обсъдят проекти за брегоукрепването по Северното Черноморие, е решила експертната група  от заинтересованите организации. Идеята на експертите е да бъдат довършени 1305 метра  от незастроения участък на брегоукрепителното съоръжение Дамба, което свързва Балчик и Албена в крайморската зона. Обектът е част от генералната схема за брегозащита на българското Черноморско крайбрежие и представлява хидротехническо съоръжение от ІV-ти клас, частично преливаемо с 13% обезпеченост на морската вълна, припомнят от пресцентъра на областната администрация. Дамбата е с обща дължина 7690 метра - от Архитектурно-парков комплекс "Двореца" в Балчик до пристана на курортен комплекс "Албена". Строителството е започнало 1979 год. Остават за завършване 1305 м от Дамбата със прилежащите съоръжения.
Проектът за Дамбата е свързан с опазване чистотата и целостта на черноморския бряг. Съоръжението защитава от морската абразия силно урбанизирания бряг между Албена и Балчик, по който се проявяват мащабни свлачища. Осигурява пряка атрактивна пътна връзка по протежение на морския бряг и  привлича туристи с красотата   на черноморското крайбрежие.
 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТИ ПРЕДЛАГАТ ДОВЪРШВАНЕ НА ДАМБАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди