изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:51 EEST
ВИНАГИ СЪЩЕСТВУВА ПРОБЛЕМЪТ НА ГРАНИЦАТА    
НовиниТова заяви пред журналисти зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров

- Г-н Димитров, днес /б.а. - вчера/ в пресата излязоха публикации, че възрастни хора ще се отказват от коледната надбавка към пенсията, за да запазят възможността да получават помощи за ток и парно. Как ще коментирате това?
- Винаги е съществувал проблемът на границата, когато има имуществен праг, винаги има под или над тази граница. Въпрос на личен избор е как всеки ще оползотвори предоставените му възможности. Още повече, че министерството не управлява проблема с пенсиите.
- Доколко е удачно подпомагането за отопление с газ, след като монтирането на газова инсталация излиза между 3 и 5 хил. лв.?
- Това са конкретни случаи и трябва много внимателно да се преценяват от местните социални служби. За жалост още няма единна система в страната, с която да могат да се следят финансовите потоци към крайно нуждаещите се. Надяваме се самото общество да изиграе своята роля на контрольор и да поставя остро проблемите.
- Какви мерки предвижда за 2006 г. МТСП за младите хора?
- Основният проблем, по който работим по отношение на младите е заетостта и в тази посока се разработва цялостен национален план за действие. Той ще бъде обсъден, едва след като бъде приет бюджет'2006. В националната програма се предвиждат редица мерки за младите хора на възраст до 29 години, насочени към намаляване на безработицата, осигуряване на възможности за насърчаване на предприемачите и работодателите. Не на последно място държа да отбележа, че бе завишена минималната работна заплата, както и се предвижда допълнителен стимул за второ дете.
 


Сходни връзки

ВИНАГИ СЪЩЕСТВУВА ПРОБЛЕМЪТ НА ГРАНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди