изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 16:45 EEST
Желязко Христов: Решенията на Политическия съвет на коалицията не удовлетворяват синдикатите    
ОбществоСофия. Утре в 10 часа ще се проведе национален митинг на протестиращите учители и всички, които ги подкрепят пред Народното събрание. Това съобщи лидерът на КНСБ Желязко Христов на пресконференция днес, предаде репортер на Агенция “Фокус” .

На пресконференцията присъстваха и лидерът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и представители на други асоциации. Христов обясни, че чрез медиите са научили, че вече има политическо решение на управляващите за учителските протести. Тези решения, обаче не удовлетворяват синдикатите, подчерта Желязко Христов.
Той обясни, че до момента синдикатите не са получили в писмен вид решенията на правителството по проблема. По думите му при такава ситуация би трябвало Министерски съвет да изпрати писмено конкретните ангажименти, които поемат управляващите. Няма гаранции, че тези ангажименти ще бъдат осъществени след като никой никъде не се е подписал, допълни още Христов.
“Като няма всичко това, трите стачни комитети заявяват много ясно, че стачката продължава”, бе категоричен председателят на КНСБ. Според него има вариант за изход от ситуацията и без да е подписано национално споразумение. Тъй като няма да има гаранции, че нещо ще бъде променено от октомври следващата година, то синдикатите ще продължат да бъдат в стачна готовност.
Рада Алексиева, секретар на Асоциацията на училищните настоятелства, подчерта необходимостта от разработването на национална програма за развитие на средното образование. Тя изказа подкрепа към протестиращите учители от името на родителите, които членуват в организацията.
ИВЕТА ИСТАТКОВА
 


Сходни връзки

Желязко Христов: Решенията на Политическия съвет на коалицията не удовлетворяват синдикатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди