изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:18 EEST
АВДЖИИТЕ ОТ МАЛИ ИЗВОР ГРЪМНАХА ЗА ЕДИН ДЕН ДВЕ ДИВИ ПРАСЕТА    
Новини Тази седмица "гръмнаха" вълк, нещо, което не се е случвало от 50 години насам в Тервелския край.


Ловно-рибарската дружинка от Мали Извор, Тервелско е отстреляла две диви прасета на 10 декември, научи НДТ. Едното е с тежина около 100-ина килограма, а другото - около 170 кг. Авджиите се събират всяка събота и неделя и обикалят ловните полета на дружинката. Така тази седмица "гръмнаха" вълк, нещо, което не се е случвало от 50 години насам в Тервелския край.
Самата дружинка е една от най-активните на територията на областта. Освен с лов и риболов, членовете й активно се занимават с опазване на дивечовото разнообразие. Редовно се зареждат със зърно и сено изградените хранилки. През тази година са закупени и разсселени в ловните полета на дружинката около 800 фазана.
Със свои средства авджиите са изградили и прекрасен ловен дом, който се намира в центъра на селото. На мястото на бившия селски хоремаг сега се "кипри" кокетна сграда, в която има три спални, баня, кухня и прекрасна зала с камина за около 40 души. Тази година пък съградиха, също със свои средства, чешма, която бе официално открита на 17 август. Водата е докарана от около 500 метра. И тъй като ловът не е единствената им страст, под чешмата е направен водоем за развъждане на риба, та най-запалените въдичари да има къде да мятат при добро време.
По повод отстрелването на вълка, за НДТ Тодор Гичев - директор на ДДС в Тервел, заяви: Браво на момчетата, че са се справили с вълчицата. Изобщо, отстрелването на вълк изисква голям майсторлък. Искам да споделя, че самото наличие на вълчица в нашия край е нещо тревожно. Оказа се, че животното е 4-годишно и че е имало поколение. Сигурен съм, че в диаметър от 10-15 км има вълча глутница. Ако снегът и студът се запазят, вълците ще се покажат. Основна храна на глутницата по това време са приплодите от сърни, кошути, диви прасета… Изобщо, големи бели могат да бъдат нанесени от вълците. Искам още веднъж да поздравя ловната дружинка на Мали извор, че се е справила с този опасен и вреден хищник."
Снимките са от архива на ловната дружинка
НДТ

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ

 


Сходни връзки

АВДЖИИТЕ ОТ МАЛИ ИЗВОР ГРЪМНАХА ЗА ЕДИН ДЕН ДВЕ ДИВИ ПРАСЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди