изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:50 EEST
НАЙ-МНОГО ВЪЛНЕНИЯ В ЗАЛАТА - ПРИ ПОПЪЛВАНЕ СЪСТАВА НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ    
НовиниНа последното си заседание за тази година, което се проведе вчера, местните парламентаристи приеха план-сметка за дейност "Чистота", като според направеното им предложение, което те гласуваха това ще струва на града 2 241 хил. лв.

С тези пари ще се извършват дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждането на битови отпадъци в депа и други съоръжения, както и ще се поддържа чистотата на териториите за обществено ползване. Владимир Калчев от групата на БСП отправи питане към кмета кога ще стартира проектът за разделно сметосъбиране, на което Детелина Николова заяви, че реално разплащанията стартират по проекта в началото на следващата година. Арх. Емилия Добрева изказа мнение, че джобовете, които се правят за разделното събиране на боклука на места пречат на движението и са неудачно поставени. Единодушно бе гласувано и приключването на процедурата по предоставяне на концесия за обект "Спортно игрище, клуб и съблекалня" в парк "Свети Георги", тъй като няма инвеститорски интерес, както и обременяване на общината с нови разходи при продължаването на процедурата, а не на последно място и концентрирането на множество заведения в близост до ПМГ "Ив. Вазов". Променен бе и срокът за изграждането на ретро будка за продажба на пакетирани хранителни стоки в парка - от една на две години. Това се налага поради забавянето на съгласуването на инвестиционния проект за обекта от Националния институт за паметниците на културата, тъй като парк "Св. Георги" е паметник на културата.
Съветниците приеха стратегията за развитие на туризма в община Добрич през 2006 г. Те гласуваха още туристическата такса, която се калкулира в цената на заведенията за подслон да е 0.75 лв. за възрастни и 0.38 лв. за деца до 18 години и хора от третата възраст. Зам.-кметът Иван Колев оттегли от дневния ред докладната си за отдаване под наем на имоти частна общинска собственост на сдружения с нестопанска цел, тъй като тя се обезсмисляла с последните изменения на Закона за политическите партии. "Според направените промени в закона, публикуван в Държавен вестник вече се дава възможност на политическите партии да извършват стопанска дейност в предоставяната им клубна база, т.е. могат да я отдават под наем за такава дейност" - коментира за НДТ Ив. Колев.
Добричките парламентаристи приеха и актуализацията на капиталовите разходи, като общата им стойност се запазва над 11 милиона и 500 хил. лева. Промяната е в разместването на средства по пера - обекти които са реконструирани по-икономично са дали възможност за ремонти на други.
Най-бурен дебат в залата настана при попълването състава на постоянните комисии с новопостъпилите съветници на местата на тези, които бяха приети като депутати или пък влезли в състава на областната управа. След много умувания и предложения от страна на НДСВ и БСП, в крайна сметка след гласуването нещата се подредиха така: Ирена Баирова стана член на комисията по приватизация и следприватизационен контрол, Михаил Христов зае място в комисията по образование и наука, Велислав Даскалов вече е член на "Законност, обществен ред и сигурност", Донка Кюприбашиева влезе в състава на две комисии - здравната и транспорт, инфраструктура и екология. проф. Енчо Калчев е член на комисията по регионално развитие, където нов член е и Стойка Янъкова. Владимир Калчев от групата на БСП поиска да бъде изваден от състава на комисията по здравеопазване и на негово място да бъде приет като член проф. Енчо Калчев, което също срещна одобрението на колегите му.
Съветниците приеха също предложението на колегата си Йордан Йорданов и вече за член на Надзорния съвет на ПФК "Добруджа" ще бъде предложен Иван Манолов на предстоящото Общо събрание в края на годината, вместо Николай Дяков, който не бе приет от акционерите досега.
 


Сходни връзки

НАЙ-МНОГО ВЪЛНЕНИЯ В ЗАЛАТА - ПРИ ПОПЪЛВАНЕ СЪСТАВА НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди