изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:54 EEST
"ОНИКС" - ФЕЕРИЯ ОТ ШОКОЛАД И СЛАДОСТ    
КулинарниПриказката за шоколада е много стара - историята на това любимо лакомство не само за малчуганите датира от края на 18 и началото на 19 век. Добрич има своята гордост - майсторът на шоколадови изделия Димчо Димов. Всъщност, по-познат майсторът-сладкар е чрез своята фирма - "Оникс".

Малко хора може би знаят, че от малък Димов имал интерес към сладкишите, и то не само да ги похапва, а и да участва в направата им. Многократно помагал на майка си в кухнята, която - макар и любителка, също има талант за сладкарски изделия, разказа пред репортер на вестника Д. Димов. Към сладкарството се насочва, след като работи в сладкарския цех на Албена. "Името на фирмата си също избрах след дълго обмисляне. Защо точно "Оникс" - това всъщност е полускъпоценен камък със зеленикав оттенък. Избирайки това име, исках да покажа, че моите изделия са част от ювелирното изкуство, за което е нужна точна и прецизна обработка" - разказа още Д. Димов.
Именно и затова може би любимият материал за обработка на майстора-сладкар е шоколадът. Малцина може би са обръщали внимание на двете картини, които са поставени в новия магазин на фирмата - бивша сладкарница "Виена". Едва ли някой предполага, че тези "дърворезби" всъщност са изработени от… шоколад от ръцете на младия майстор.
"Много са учителите, от които съм се учил, много са и изложенията, които посещавам. Навсякъде, където съм ходил, съм научил по нещо. Според мен, най-добри сладкари са французите и белгийците. Нашият вкус се доближава до този на Франция и Италия. Много са и приятелите, които имам както в страната, така и извън нея. Ежегодно с колеги - приятели от различни градове на страната си провеждаме среща, на която обменяме опит за това какво е научил всеки един от нас през периода, в който не сме се виждали. Това много помага на всички нас" - разказва още Д. Димов.
Младият мъж сподели още, че една от страстите му е гледането на анимационни филми, откъдето черпи идеи за украса на прекрасните детски торти, които предлага в магазина си. "При нас работи професионален художник, който рисува детските торти" - разкри част от тайната на майсторлъка Димов.
Отскоро кафе-сладкарница "Оникс" се помещава и в бившата сладкарница "Виена", така че не се колебайте - идват празници. Идете и си изберете една феерия от шоколад и сладост, изработена от майсторските ръце на Димов и екипа му с много любов и доставете радост на близките и приятелите си.

 

 


Сходни връзки

"ОНИКС" - ФЕЕРИЯ ОТ ШОКОЛАД И СЛАДОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди