изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:36 EEST
МЪЖКИ МОМИЧЕТА    
Ред и сигурностСлучайност и детска мечта въвеждат две красиви дами в професията на огнебореца. За Даниела и Маргарита това е предизвикателство, а опасността остава на заден план


Лейтенант Даниела Заркова и лейтенант Маргарита Матеева вече са свикнали с любопитните погледи и с това, че по улицата нерядко хората се обръщат зад гърба им, за да ги видят още веднъж. Това обаче далеч не ги притеснява - напротив, носят пагоните с достойнство и гордост. Мъжки момичета, но в същото време нежни и чувствителни дами. Готови да се борят с огнената стихия, но едновременно с това напълно по женски кокетни /с типичното мило суетене преди снимка, например/.
Даниела е на 24 години, родена е в Монтана. В момента отговаря за пожарната безопасност на всички обекти по жп транспорта между Девня и Кардам. Случайно попаднала във факултета по пожарна и аварийна безопасност към Академията на МВР. В последния момент научила, че в тази специалност приемат жени.
23-годишната Маргарита е от Добрич и е инструктор в РС "ПАБ" в Албена. Да стане огнеборец било детската й мечта. С блясък в очите споделя, че е човек на силните усещания, на тръпката и емоциите. "Това е един от начините човек да остави следа зад себе си. Всеки човек е роден с определена мисия" - категорична е Маргарита.
В пожарогасенето засега няма жени, с известно съжаление констатират и двете. Причина за това е фактът, че отделяните при горенето газове влияят върху родовата способност на жените. Дами се допускат само в направлението "Държавен противопожарен контрол". И двете обаче не биха се покол***и да се втурнат в потушаване на пламъците. А на въпроса дали не биха се страхували те лекичко се подсмихнаха и спогледаха. "За мен това е предизвикателство" - отговори Маргарита. "Опасността остава на заден план" - категорична бе Даниела.
През 2006 година огнеборките си пожелават най-вече здраве, защото всичко друго може да се постигне. И щастие - обобщава Маргарита - защото то включва всичко.
 


Сходни връзки

МЪЖКИ МОМИЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди