изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:13 EEST
КОМИНИТЕ - ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ    
Ред и сигурностОгнеборците призовават фирмите и учрежденията да почистят от снега вътрешнозаводските пътища и подстъпите към водоеми и пожарни хидранти

През последните няколко дни са зачестили задимяванията и пожарите в комините на жилищните сгради, сигнализират от Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност". До това се стига вследствие на строителни неизправности - вграждане на дървени греди в непосредствена близост до телата, полагане на горими облицовки върху недобре изолирани комини, а също и несвоевременното почистване от натрупани сажди. В тази връзка от пожарната призовават гражданите от областта да предприемат необходимите мерки за почистване на коминните тела.
В последните дни вградени греди в коминните тела и непочистени комини са причинили пожари в Добрич, в местността "Гаази баба", в Тервел и Каварна. Също в Добрич е възникнало задимяване на апартамент, поради включване на печка на твърдо гориво в аспирационния канал на сградата.
Въпреки апела на пожарникарите, все още не се обръща сериозно внимание на отоплителните уреди, работещи с газ "Пропан-бутан", констатират от РЗ "ПАБ". Неизправни уреди и използването на нестандартни елементи в системата са причинили загазоване и избухване на пожар. Огнеборците отново напомнят на  жителите на областта стриктно да спазват протиропожарните правила за работа с газови уреди.
След обилния снеговалеж на територията на много обекти се е образувала значителна снежна покривка. Това затруднява действията на специализираните органи при пожарогасене. РЗ "ПАБ" апелира собствениците и ръководителите на производствени фирми и учреждения да организират почистването на вътрешнозаводските пътища и подстъпите към водоеми и пожарни хидранти.
Регионално звено "Пожарна и аварийна безопасност" при РДВР Добрич пожелава на всички граждани от региона весели празници и успешна 2006 година!
 


Сходни връзки

КОМИНИТЕ - ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди