изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:14 EEST
Наградиха най-добрите футболисти за 2005 година    
СпортСофия. На тържествена церемония в НДК бяха наградени най-добрите футболисти за 2005 година, съобщи репортер на Агенция "Фокус".


В 45-ата анкета на вестник "Футбол" и ИК "Старт" участваха общо 215 журналисти, които посочиха имената на 29 футболисти, състезаващи се в българското първенство и в чужбина.
Нападателят на “Байер” (Леверкузен) Димитър Бербатов беше обявен за "Най-добър футболист на България за 2005 година". Голмайсторът на националния ни отбор спечели първото място като събра 285 точки и грабна приза за трети път през последните четири години.
Втори в анкетата, с 269 точки, остана полузащитникът на “Селтик” Стилиян Петров, а трети халфът на “Левски” Даниел Боримиров, който събра 187 точки.
“Всеки от тримата беше достоен за първото място. Пожелавам на Митко догодина успешен старт с националния отбор в европейските квалификации”, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов, който връчи купата на Бербатов. Нападателят получи награди от спонсора на анкетата “Лев Инс” - застраховка “Злополука” , “Гражданска отговорност” и “Автокаско” за автомобил по избор, както и картина от ИК “Старт”.
“С колегите ми от националния отбор започваме догодина да се борим за класиране на Евро 2008. Така ще се извиним на привържениците, че не успяхме да изпълним обещанието и да се класираме за световното първенство в Германия 2006. Аз вярвах, че имаме сили да го направим, но все пак в отбора сме 11 играчи”, обяви Димитър Бербатов след награждаването.
Наставникът на ЦСКА Миодраг Йешич беше обявен за най-добър треньор на годината в българското първенство.
Бившият футболист на “Локомотив” (Пловдив) Мартин Камбуров стана най-добър нападател, а Валери Домовчийски (“Левски”) - бе отличен като най-прогресиращ млад играч. За вратар номер 1 бе избран Георги Петков от “Левски”.
Играчите на “Левски” обаче бойкотираха церемонията, солидарни с ветерана Даниел Боримиров, който се разсърди, че е едва трети в анкетата, след неиграещи в България футболисти.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Наградиха най-добрите футболисти за 2005 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди