изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:12 EEST
От -16 до +15 градуса през януари    
Времето Най-високите температури през януари ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-ниските - предимно между минус 16 и минус 11 градуса, съобщава НИХМ-БАН.

Средната месечна температура за януари се очаква да бъде близка до нормалната за месеца, която в Северна България и високите полета е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, Тракийската низина и долината на река Струма - от 0 до 3 градуса, а в планинските райони - между минус 7 и минус 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата за месеца, която в равнините е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в най-южните райони и планините - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

През по-голямата част на месеца ще преобладава облачно и мъгливо време. Преваляванията в Северна България и високите полета ще бъдат предимно от сняг, а в Южна България - от дъжд и сняг. Слънчевите дни ще бъдат около 5, облачните - между 10 и 15, а дните с валеж - между 5 и 10.

През първото десетдневие облачността ще бъде променлива. Най-голяма вероятност за превалявания има около 3 януари и в края на десетдневието.

Преваляванията отначало ще бъдат от дъжд, който ще премине в сняг. На отделни места ще има условия за поледици. По-значителни намаления на облачността ще има в началото на десетдневието и около 6 януари.

През второто десетдневие най-голяма вероятност за превалявания има около 16 януари. Студено ще бъде в края на периода.

В началото на третото десетдневие ще бъде студено. Времето ще бъде променливо и ще има условия за превалявания.


http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

От -16 до +15 градуса през януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди