изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:10 EEST
Момче от Разград се е удавило в река Бели Лом    
НовиниРазград. Момче на девет години от Разград се е удавило в преминаващата през града река Бели Лом. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от РДВР-Разград. Инцидентът станал около 13 часа днес.

Детето паднало във водата, докато си играело със сестричката си в близост до коритото на реката. Течението го носело повече от километър, когато в центъра на града гражданин извадил тялото на момчето. Обстоятелствата около случая се изясняват от полицията.
ИЛИНА ГРИГОРОВА

Агенция “Фокус” припомня:

На 29 април 13-годишната Мария Костадинова от Стара Загора пада в канал, докато се разхожда с приятелки покрай него.
На 16 май 2005 г. две деца на 7 и 9 години загиват в езерото, намиращо се в близост до помпената станция на Ботунец. Имената на децата са Дженер и Исмаил. Те са играели в близост до помпената станция заедно с други две деца, когато се случва нещастието. Три години по-рано на същото място става друг инцидент. 12-годишно дете загива след пропукване на леда на езерото и се удавя.
На 21 май 2005 г. в язовир Жребчево се удавя 10-годишно дете. Името на детето е Петко Николов. Той заедно с баща си и 7-годишната си сестра са били в каруца и спират на язовира, за да напоят коня. Животното се подплашва и навлиза във водата. В резултат двете деца падат във водата и само 7 –годишното момиченце е спасено.
На 28 май 2005 г. четири деца на възраст между 9 и 14 години се удавят в река Скът край Мездра, област Врачанска. Всичките деца са от град Мездра. Телата на три от тях са намерени вечерта на 28 май 2005 г. Това са Кристиян Мирославов, Теодор и Илиян Стоянов. Тялото на четвъртото дете - 14 – годишният Борислав Петров, е открито на 30 май. Вероятна причина за инцидента, е че мястото не е обезопасено.
На 6 юни 2005 г. шестгодишно момче се удавя в противопожарен басейн в двор на частна фирма край Ямбол. Името на детето е Андрея. Той е син на собственика на частната фирма “Авточасти-Франц”. Детето се е удавило, докато играе около басейна.
На 17 юни 2005 г. в река Сазлийка се удавя седемгодишно момче. Детето е от новозагорското село Дядово. Името му е Мишо Мишев.
Друг нещастен случай става същия ден край Марица. В петък привечер две деца отиват да се къпят в реката. Едно от тях се удавя. Това е Чингиз Николов на 13 г.
На 27 юни 2005 г. в езерото край село Негован се удавя 14 – годишно момче. Момчето е от ромски произход и заедно с други две деца е ловило риба на езерото.
На 15 юли 2005 г. в Слатинската река в кв. "Сухата река" в София е намерено удавено 4-годишно дете. Впоследствие е установено, че детето е избягало от Дома за деца, лишени от родителски грижи - „Вяра, Надежда и Любов". Името му е Цветан. На 12 юли 2005 г. той, заедно с други две деца - Златин на 10 г. и Стоил на 7 г. , бяга от дома. Златин е бягал многократно от дома, като е отсъствал за няколко дни и след това се e връщал. Издирването на удавеното дете продължава три дни. За един месец към инцидента от 12 юли 2005 г. само в София са се удавили 7 деца между 4 и 14-годишна възраст по информация на “Гражданска защита”.
На 17 юли 2005 г. в река Марица се удавя 18-годишният Асен Димитров. В град Раковски е получен сигнал за удавено момче в района на пловдивското село Чалъкови. По информация на свидетели на случилото се момчето е потънало в реката при опит да я пресече.
На 22 юли 2005 г. в Ямболското село Хаджи Димитрово се удавя 12- годишно момче. Водоемът се намира в район на сметище за битови отпадъци. Удавеното дете е от ромски произход. Детето е играело на сметището с други деца, докато родителите му са събирали старо желязо. Това е вторият случай на удавено дете в района.
Във водоем в София на 24 юли се удавя малко дете.
На 4 август 2005 г. край град Лозница се удавя петгодишно момиченце. Инцидентът става около 16 часа в забранен за къпане водоем. Водоемът се e ползвал за риболов. Още през ноември е издадена заповед за охрана на всички водоеми в общината. Удавилото се момиченце се е къпало заедно с 6-годишния си брат.
 


Сходни връзки

Момче от Разград се е удавило в река Бели Лом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди