изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:13 EEST
СВЕТЛИН МАРИНОВ ЗАМИНАВА НА ЛАГЕР С НАЦИОНАЛИТЕ    
СпортОт 5 януари състезателят по вдигане на тежести на клуб "Добруджа" Светлин Маринов ще бъде на лагер с националния тим.

По време на една от последните си тренировки за миналата година в Добрич той направи два лични рекорда. Личният треньор на Светлин - Тодор Кирчев, ни посрещна с новината, че неговият възпитаник е вдигнал 150 кг в спомагателното движение "обръщане" и 125 кг в "изхвърлянето от поставка". Подготовката на Светльо с представителния тим ще продължи поне месец, а мястото на лагера ще стане известно тези дни. "Искаме да качим категорията, но няма да ни стигне времето", каза Кирчев. В момента Маринов, който стана Спортист № 2 на Добрич за 2005 година и Спортист № 1 на Спортното училище, се състезава в кат. до 62 кг. Той ще остане в тази категория и през т.г., а през 2007-а ще се качи в кат. до 69 кг.

"Доволен съм от това, което постигнах през 2005 година. За успехите си съм благодарен на моите треньори. Целта ми е през 2006 година да участвам на световно първенство и да защитя по най-добрия начин името на България на големия спортен форум", каза за НДТ С. Маринов. Възпитаниците на Стефан Цончев и Тодор Кирчев тренираха едноразово по време на празничните дни, но през тази седмица отново ще преминат на двуразови занимания.

Вече осем години обаче залата на щангистите не е ремонтирана и по-скоро прилича на бърлога за скитници, отколкото на люпилня за национали в един от най-българските ни спортове. Затова е редно в първите дни на тази година комисията по спорт към Общинския съвет да реши този проблем.

НДТ

 


Сходни връзки

СВЕТЛИН МАРИНОВ ЗАМИНАВА НА ЛАГЕР С НАЦИОНАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди