изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:25 EEST
2 МЛН. Е СЪБРАЛА ОБЩИНА КАВАРНА ОТ МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ    
НовиниОбщо 2 млн. лв. са приходите в общинската хазна от местни данъци и такси, каза за НДТ кметът на община Каварна Цонко Цонев. "Преходният остатък от миналата година е в размер на 1 200 хил. лв.

През настоящата година очакваме да съберем от местни данъци и такси 3 млн. лв., което ни дава спокойствие и сигурност за развитието на общината. Така ние можем вече сами да се издържаме, дори и без продажби на земя" - каза още каварненският градоначалник. През март ще стартира строежът на ново голф- игрище. Предстои също да бъдат реализирани 4 големи проекта, с които ще бъдат поставени нови 200 ветрени генератора край нос Калиакра и Св. Никола. До момента 12 такива съоръжения вече са монтирани - добави още Ц. Цонев.
Каварнеският кмет предвижда и през тази година богата културна програма. Сред част от изявите, на които жителите и гостите на града ще станат свидетели, е концертът на Красноармейския оркестър, с който ще бъде поставено началото и на тазгодишните празници на града, разкри Ц. Цонев. На самия ден на Каварна концерт ще изнесе Майкъл Шенкър груп. "В най-близък план, това, което мога да заявя е, че на редовната сесия в края на януари ще изберем Иво Папазов Ибряма за почетен жител на Каварна - за приноса му за развитието на културата на града. Възнамеряваме да му връчим почетния знак преди неговото турне в Хонконг, което започва на 27 януари" - добави още Ц. Цонев.
 


Сходни връзки

2 МЛН. Е СЪБРАЛА ОБЩИНА КАВАРНА ОТ МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди