изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:02 EEST
ПОРТ-БАЛЧИК – СЕРИОЗНИ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА    
Икономика

 Боряна БОЖИДАРОВА: 260 000 тона е товарооборотът на пристанище Балчик за 2005-а година, информира началникът на порта Петър Сеферов. Постигнат е рекорд, в сравнение с миналата година, когато е товарооборотът е бил 185 000 т.



 През 2005-а са изнасяни предимно слънчоглед и царевица в Алжир, Гърция, Испания, Италия, Турция. След почистването на дъното на пристанището през тази година в балчишкия порт могат да се товарят до 10-12 хиляди тона зърно на кораб, обясни началникът на пристанището. В края на годината започна обновяването на вълнолома със средства на изпълнителната агенция “Пристанищна администрация”.

Във връзка с подписването през декември на договора за предоставяне на концесия на пристанищния терминал за 25 години, Петър Сеферов заяви, че засега не се предвижда смяна на ръководството на порта. След конкурс между трима кандидати, Министерски съвет определи за спечелил концесията “Порт-Балчик” АД - Добрич. Новият концесионер смята да инвестира в обновяването на старите силози и направата на нови складови бази на кея, както и в нови машини за товарене. За целия срок на концесията ще бъдат вложени близо 3,5 млн. лв. Средногодишният товарооборот трябва да бъде над 201 000 тона.

В края на 2005 година бе отличен служител от порт Балчик – Стелиян Атанасов.

В края на годината – на 28 декември, началникът на балчишкия порт Петър Сеферов бе избран за генерален директор на новото държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Предприятието бе създадено с последните поправки в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата и ще започне да функционира от началото на 2006-а.

Предстои концесионерът на балчишкото пристанище да определи нов началник.

 


Сходни връзки

ПОРТ-БАЛЧИК – СЕРИОЗНИ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди