изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:45 EEST
ПРЕЗ 2005 Г. 57 НЕКОРЕКТНИ НАЕМАТЕЛИ СА ОСВОБОДИЛИ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА    
НовиниИ през тази година "Жилфонд-инвест" продължава кампанията за принудително събиране на задължения от некоректни наематели, заяви управителят на дружеството Илия Михайлов. За цялата 2005 г. общо 57 некоректни наематели са освободили заеманите квартири. В списъка остават още 40, на които ще бъде даден едномесечен срок да се издължат или да напуснат.

В момента фирмата има да прибира около 28 хиляди лева, а събираемостта на наемите варира между 85 и 90 процента. 260 са подадените за 2006 година молби за настаняване, а от миналата година чакат още 127 души. Дружеството продължава работата по проекта за пълно саниране на сградата на бившето студентско общежитие по ул. "Калиакра". Нужната сума е около 620 хиляди лева, от които 75 на сто ще осигури Фондът за енергийна ефективност, а останалите ще бъдат осигурени от дружеството. Най-малко 220 хиляди лева ще бъдат заложени в строителната програма за тази година.
13 от продадените през миналата година общо 79 общински жилища са препродадени на двойна цена на свободния пазар, е показала проверка на специалистите от фирмата. Припомняме, че на една от последните сесии ОбС реши продажбите на общински жилища да бъдат спрени до края на мандата.

 

 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2005 Г. 57 НЕКОРЕКТНИ НАЕМАТЕЛИ СА ОСВОБОДИЛИ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди