изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:39 EEST
МЛАДЕЖКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ    
ОбществоГодишна отчетна кампания ще проведе на 14 януари Общото събрание на Българския младежки Червен кръст /БМЧК/ в Добрич, съобщи за НДТ специалистът в Областния съвет на БЧК Ивелина Петрова.

На него младите червенокръстци ще отчетат дейността си през изминалата година и ще приемат план за настоящата. "Приоритетно  през 2005 г. работихме по направлението "Социално-помощна дейност" - сподели И. Петрова. Във връзка с Баба Марта доброволци от БМЧК са изработили и дарили мартеници на Дома за стари хора, Детския център за социална интеграция /ДЦСИ/ и дома за деца, лишени от родителски грижи, "Дъга". През годината е проведена кампания, при която са набрани 500 лева и са дарени за лечение на дете от Добрич в Париж. По повод Международния ден за борба с глада - 16 октомври, са подпомогнали с дрехи, обувки и кроасани социално слаби деца от добричкото село Владимирово. Успешна е била и кампанията "Книги на моето детство". Събраните при нея около 600 детски книги са дарени на "Дъга", ДЦСИ, интерната в с. Кранево и на читалището и училището в с. Владимирово.
Многобройни са били проявите през годината на младите червенокръстци в направление "Здравно-просветна дейност". Във връзка със Свети Валентин - 14 февруари, те са раздавали на гражданите на Добрич валентинки и презервативи, взели са участие в младежкото предаване "Тийнейджър" и в конкурса за колажи в младежки дом "Захари  Стоянов".  По повод Световния ден в памет на жертвите на СПИН - 15 май, доброволци от БМЧК са организирали панихида със свещи в центъра на града. На 31 май пък, когато е Международният ден за борба с тютюнопушенето, младежите са раздавали дъвки. Младите червенокръстци са отбелязали и 10 октомври - Ден на психичното здраве, когато са раздавали сред добричлии бюлетин за психообразование на фондация "Повик". По направлението "Първа помощ" са се провели състезания на ученическите екипи на общинско и областно ниво. Отборът на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", който е станал областен първенец, се е класирал четвърти в националното състезание. По направление "Екология" представители на БМЧК в Добрич - съвместно с деца от ДЦСИ, са участвали в изложбата "Зелено бъдеще за децата". По отношение на международната дейност те са участвали съвместно с Младежкия дом в реализацията на проекта "Културни модели и различия в обединена Европа". По него младите червенокръстци са запознали приятелите си от Мангалия с дейността на БМЧК.
По няколко проекта са работили през м.г. представителите на младежката организация в Добрич. И през тази година продължават дейностите по проект "Най-тежки форми на детски труд" и по втората фаза на "Намаляване риска от трафик на жени и деца от България". Реализирали са и проект на стойност 350 лева, посветен на Световния ден за борба със СПИН. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕ ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди