изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:44 EEST
Здравословното състояние на Ариел Шарон рязко се влоши    
Новини Ерусалим. Здравословното състояние на израелският министър-председател Ариел Шарон, който претърпя тежка мозъчна операция вчера рязко се влоши, съобщават израелските средства за масова информация. Според израелската информационна агенция “Гисен”, израелският премиер се намира в операционната заради влошено здравословно състояние. Източници от болничното заведение са отказали да коментират пред телевизия “Канал 2” дали информацията е вярна.


По-рано днес беше съобщено, че на Шарон му е направено изследване с мозъчен скенер, като не бяха огласени резултати.
Израелският премиер Ариел Шарон беше настанен по спешност в болница на 4 януари с диагноза мозъчен кръвоизлив. Продължилата няколко часа хирургическа интервенция беше определена, като успешна и макар състоянието на Шарон да е тежко, лекарите го оцениха като стабилно.

Агенция "Фокус" припомня:

Ариел Шарон е роден на 27 февруари 1928 година.
Той служи в армията над 25 години, оттегляйки се с чин генерал-майор.
Шарон се присъединява към движението “Хагана” на 14 годишна възраст през 1942 г.. По време на войната за независимост, той командва подразделение в бригадата "Александрони".
През 1953 г., той основава и оглавява "101-инчовият специален отдел”, който осъществява наказателни операции. През 1956 г. Шарон е назначен за командир на корпус на парашутно-десантните части на израелската армия.
В периода 1958 – 1962 г., Шарон служи като командир на бригада в пехотата.
Шарон напуска армията през юни 1972 г., но е мобилизиран в активна военна служба за войната на “Йом Кипур“ (1973 г.), начело на бронирана дивизия.
Ариел Шарон е избран в Кнесета (парламентът на Израел) през декември 1973 г.. През 1975 г. е назначен за съветник на Ицхак Рабин.
През 1977 г. става министър на земеделието. Един от неговите приоритети е установяването на сътрудничество в областта на земеделието с Египет.
През 1981 г. Ариел Шарон е избран за министър на отбраната, служейки на този пост по време на войната в Ливан. Същата година, той съдейства за първото стратегическо споразумение със САЩ и разширява връзките между Израел и много нации.
През 1983 г. Шарон напуска поста на министър на отбраната, след като правителствена комисия го намира за индиректно отговорен за клането на палестинци през септември 1982 г.
Шарон остава в правителството като министър на промишлеността и търговията от 1984 г. до 1990 г..
От 1990 г. – 1992 г., той е министър на строителството и е председател на министерският комитет за емиграция и усвояване. След падането на Съветският съюз и вълните от руски емигранти, той започва и осъществява програма за поглъщане на емигранти в страната, включвайки строителството на 144 000 апартамента.
През 1996 г., Ариел Шарон е назначен за министър на националната инфраструктура .
През 1998 г., Ариел Шарон е определен за външен министър и оглавява преговорите на постоянен статус с палестинската власт.
Докато служи като външен министър, Шарон се среща с американски, европейски, палестински и арабски водачи и продължава мирния процес. Той работи главно за създаването и развитието на проекти като Flagship Water Project, финансиран от международната общност за намиране на дългосрочно решение на водната криза в района. Този проект е база за мирни отношения между Израел, Йордания, палестинците и други близкоизточни страни.
Следвайки изборът на Ехуд Барак като министър-председател през май 1999 г., Ариел Шарон става временен лидер на партията “Ликуд”, след оставката на Бенямин Нетаняху. През септември 1999 г., той е избран за председател на "Ликуд".
На 6 февруари 2001 г..Ариел Шарон е избран за премиер на Израел. Той представя правителство на Кнесета на 7 март 2001 г.. След предсрочните избори за 16-ия Кнесет на Израел, които са проведени на 28 януари 2003 г., Ариел Шарон представя новото правителство на 27 февруари 2003 г..
На 18 декември 2005 г. Ариел Шарон постъпва в болница с диагноза микроинсулт.
Ариел Шарон е вдовец и има двама сина.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Здравословното състояние на Ариел Шарон рязко се влоши | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди