изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:10 EEST
НА КАВАРНЕНСКИЯ БРЯГ ИЗВАДИХА КРЪСТА ЗА ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ВЯРА    
ОбществоНа всички да им върви по вода - това послание към имениците отправи кметът на Каварна Цонко Цонев, когато награждаваше 25-годишния Ставри

25-годишният Ставри Маринов Лазаров от с. Раковски извади кръста от морето край Каварна на Йордановден. В надпреварата се включиха рекорден брой за крайморския град мъже - общо пет смелчаци се хвърлиха в ледените води. Досега за кръста са скачали най-много по трима души.
Студеното време не уплаши караненци, които дойдоха на буна № 2 под нос Чиракмана. Водосвет за здраве отслужи отец Василий. Той е бесарабски българин и живее в Каварна от около 10 години заедно със семейството си.
Ставри Маринов сподели, че се хвърля за кръста на Йордановден за първи път, но това ме у било мечта от няколко години. "Радвам се, че аз успях да извадя кръста, пожелавам си здраве, а другото само ще си дойде" - сподели пред журналисти 25-годишният мъж.
Най-млад сред смелчаците бе Траян Йорданов от Каварна - на 18-години, той скача за кръста за втора поред година. Ветеран бе Николай Славов - на 44 години, от Добрич. Той се хвърля в ледените морски води за четвърти път. Здраве, късмет и вяра на всички християни пожела Николай Славов.
Другите двама смелчаци бяха Константин Петров от Каварна и Емил Кайкамджозов от Варна. Както днес е дъждовно, така и на всички да им върви по вода - това послание към имениците отправи кметът на Каварна Цонко Цонев. Той подари на Ставри Маринов 100 лева и рекламни материали на общината.
Ритуалът по хвърлянето на кръста на Йордановден в Каварна се изпълнява от 1993 г. насам. НДТ

 


Сходни връзки

НА КАВАРНЕНСКИЯ БРЯГ ИЗВАДИХА КРЪСТА ЗА ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ВЯРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.24 секунди