изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:40 EEST
С ДВА ПРОЕКТА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ТЕРВЕЛ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
ОбществоДва проекта, с които ще се кандидатства за финансиране пред "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика, подготвя в момента община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

 Те са за детските градини в с. Зърнево и "Детелина" в Тервел. Крайният срок за подаване на документите е 31 януари.
Проектът за ЦДГ в с. Зърнево е на стойност 60 000 лева. Той предвижда цялостна подмяна на дограмата с РVС, естетизиране на цялата фасада на сградата - направа на нова мазилка и боядисване, ремонт на тротоарната настилка и плочниците в двора. Детската градина в с. Зърнево не е ремонтирана от построяването си през 1978 г. "Имаме големи топлозагуби и се надяваме с подмяната на дограмата да решим този проблем" - коментира Дияна Илиева.
ЦДГ "Детелина" в Тервел е построена през 1967 г. и оттогава не е ремонтирана основно. През лятото на 2005 г. е подменена дограмата й с РVС. Проектът, с който общината ще кандидатства пред "Красива България", е за цялостно обновяване на фасадата, направата на нова ограда, благоустрояване на двора. Той е на стойност 40 000 лева.
Ако двата проекта бъдат финансирани, в реализацията им ще бъдат заети около 30-40 дългосрочно безработни лица, допълни Дияна Илиева. НДТ

 


Сходни връзки

С ДВА ПРОЕКТА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ТЕРВЕЛ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди