изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:17 EEST
РАДИОТОЧКИТЕ УМИРАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА. ЗА БТК "КЛЮКАРЧЕТАТА" СА ОТЖИВЕЛИЦА    
ОбществоПроблемът мори хиляди възрастни радиослушатели


Множество жители на града, основно представители на третата възраст, ни потърсиха за съдействие. "Имам от години радиоточка, тя ми е другар и искам да я поддържам. Десетилетия не е имало проблем, но сега нещата не стоят така. Спря да работи, потърсих т. нар. Родиовъзел, където досега се обаждахме за повреди, но там никой не отговаря. Затова се обърнах към БТК в центъра, откъдето ми казаха, че вече няма да се занимават с радиоточки. Били сме отживелица. На въпроса ми къде мога да си платя таксата за радиоточката, ми отвърнаха, че те не събират такси и че радиоточките ще ги взема общината. Искам да знам ще има ли радиоточки в Добрич, кой ще ги поддържа и къде мога да платя такса, защото от години я имам и тя ми е другарче вкъщи" - разказа пред репортер на НДТ читателка на вестника.
Потърсихме за коментар БТК. Георги Куртев от пресцентъра на телекома заяви: "Предвид новите технологии, компанията променя политиката си. Насочили сме се към по-нови и модерни услуги и технологии. Тъй като радиоточките са една стара технология, но от друга страна ние разбираме тяхната социална функция за голяма част от населението, още преди Коледа разпратихме на всички кметства писма, в които ги уведомяваме, че безвъзмездно им даряваме радиофикационната система те да я стопанисват. Не сме спрели никъде излъчванията, но и не събираме такси, защото това вече трябва да направят общините". Той добави още, че община град Добрич има интерес към мрежата. Засега все още от кметството не са информирали доколко проявяват или не интерес към радиофикацията и ще бъде ли община Добрич новият собственик на системата.
Попитахме още пресцентъра на БТК кой ще извършва поддръжката на мрежата и какво става с хората, заети там. Г. Куртев каза: "БТК има програма за доброволно напускане, така че сме предоставили тази възможност на хората да избират. Има общини, където хората направо преминаха към тях на щат, предвид, че кметствата вече сключиха споразумителни договори с нас".
Факт е, че в Добрич никой не поддържа радиофикационната система и засега тя работи... Докато не стане авария.  Не е ясно още колко ще бъде таксата и кога ще бъде събирана, както и въобще ще има ли радиофикационна система или не.
 


Сходни връзки

РАДИОТОЧКИТЕ УМИРАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА. ЗА БТК "КЛЮКАРЧЕТАТА" СА ОТЖИВЕЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди