изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:40 EEST
Птичият грип ”прелетя” до Бурса    
Новини CNN предаде, че е установено ново огнище на птичия грип - село Карахъдър в провинция Бурса, Северозападна Турция (където живеят много преселници от България).

Бурса се намира на около 200 км от Истанбул. Две деца и един възрастен от град Бейпазари (на стотина километра северозападно от Анкара) са били настанени в болница с положителен тест за птичи грип, съобщи кметът на турската столица.
Междувременно министър Кабил вече поиска спешна среща с турските здравни органи. БНР предаде, че на ГКПП “Капитан Андреево” не са предприети извънредни мерки след обявените вчера нови смъртни случаи от птичи грип в Турция. Остава забраната за внос на птиче месо и продукти от птици. Стриктно се извършва и дезинфекция на автомобилите.
Днес руските здравни власти предупредиха руските граждани да избягват да посещават Турция заради регистрираните случаи на птичи грип. http://www.dir.bg/
 


Сходни връзки

Птичият грип ”прелетя” до Бурса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди