изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:37 EEST
Николай Камов: Левицата у нас предлага и е способна да провежда политика със съвременни решения    
Интервюта Николай Камов, лидер на Политическо движение “Социалдемократи”, председател на Делегация в парламентарната асамблея на НАТО. Георги Анастасов, лидер на Партията Български социалдемократи, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България


Водещ:Добро утро сега на нашите специални гости - Николай Камов, лидер на Политическо движение “Социалдемократи”, и Георги Анастасов, лидер на Партията “Български социалдемократ”, и от Коалиция за България и от Нова левица. Какво е Нова левица? Г-н Камов?
Николай Камов:Много точен отговор- нещо подобно. Нова левица изпълни тези цели, които си постави преди 7 години при учредяването и създаде в България впечатление за това, че левицата у нас не предлага минало, особено нафталинено минало, а предлага и е способна да провежда политика със съвременни модерни решения.
Водещ:Какво е Нова левица?
Георги Анастасов:Изборният резултат, може би част от него дължащ се на тази публика, може би не, е най-висок в страна от последните избори. Но Нова левица не участва на изборите. Това е големият проблем, нека образно да кажем, на тази политическа лаборатория. Там, където Нова левица бе пробвана на избори...
Водещ:Какво е Нова левица?
Николай Камов:...примерно в Смолян, тя избра кмет и той е един от най-добрите в България.
Водещ:Защото се задълбочава ужасът в тези млади хора, че няма да разберат що е Нова левица. Що е Нова левица?
Николай Камов:Нова левица е един съюз, политически съюз между 4 партии.
Водещ:Не ви виждам да конспектирате.
Николай Камов:Този съюз беше подписан в първите дни на 21 век от тогава Георги Първанов, тогава той беше лидер на БСП, от мен, от проф. Кръстьо Петков - Обединен блок на труда, и от предшественика на г-н Анастасов, наследницата на партията на д-р Петър Дертлиев, сигурно знаете това име, той не е между живите вече, но това е автентичният социалдемократ, който пренесе след промените от 1989 година традициите на социалдемокрацията.
Водещ:Каква беше целта на Нова левица?
Николай Камов:Да бъде левицата нова, казано в най-простичка форма. Не тя да носи традиция от миналото управление. 45 години България беше управлявана от комунистическата партия, а да донесе на България нови съвременни решения, които не са десни, които поставят три ценности в основата на политиката - свобода, солидарност и справедливост. Само че аз съм сигурен, че за тези млади хора тези три измерения няма да се показват чрез лозунгите от конгресите, а чрез политиката. Затова отговорът за цените е много важен, защото левицата управлява сега, тя е на власт и това е измерението на нейното присъствие във властта.
Водещ:Г-н Анастасов, от ваша гледна точка какво представлява днес проектът Нова левица? Как приемате този удар откъм публиката, която определи Новата левица като високи цени?
Георги Анастасов:За съжаление резултатите от това тристранно управление, тази коалиция, са катастрофални цените и не можем да ги скрием. Но това е резултат и от световната икономическа тенденция и криза, която съществува. Надали ще можем сега в момента да дискутираме по този въпрос дълго и пространно.
Водещ:Кажете накратко за вашата отговорност, на Нова левица, за това, че цените...
Георги Анастасов:Що се касае до Нова левица, целта беше социалдемократизиране и гарантирана социалдемократизация на българската левица, т.е. такава социалдемокрация като в Западна Европа. Защо в Западна Европа, в ЕС, където болшинството хора мечтаят да работят, да живеят при тези стандарти, които са създадени от социалдемократите, тяхната социалдемократическа политика да не бъде приложена и в България?
Водещ:Искат вероятно нещо да Ви кажат като реплика на идеята за социалдемократизирането.
Гост от публиката: Родих първото си дете 1989 година, голяма криза и другите все в криза са се раждали. Това малко ми прилича на правим коалиции и влизаме в какви ли не сдружения сама и само да сме във властта. Вече доста години...
Водещ:Така ли е, г-н Анастасов?
Георги Анастасов:В никакъв случай не трябва така да се тълкува, защото Нова левица това е на принципна основа формации, които изразяват хора с леви убеждения.
Водещ:Но казахте за социалдемократизиране, което е много важно.
Георги Анастасов:Що се касае до Нова левица като всъщност е проект, това е социалдемократизирането на левицата. Това вече не е безпринципна коалиция. Напротив, тя има много ясни принципи. Прилагане на социалдемократическия западен модел в България.

 9 януари 2006 | 11:50
 Нова тв, "Коритаров лайв"

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Николай Камов: Левицата у нас предлага и е способна да провежда политика със съвременни решения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.72 секунди