изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:35 EEST
Нихат Кабил: Ветеринарно-медицинските служби в България са в режим на повишено очакване    
Новини София. Ветеринарно-медицинските служби в България са в режим на повишено очакване. Това заяви министърът на земеделието и горите Нихат Кабил по време на пресконференция след заседанието на Кризисния щаб за птичия грип, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Mинистър Кабил съобщи, че по време на срещата са били обсъждани какви указания да бъдат дадени на населението във връзка с предпазването от евентуалната епидемия от птичи грип. Някои от мерките, които населението трябва да предприеме са: домашните птици да са в затворени помещения, децата да не са в контакт с птици и повърхности, където прелетните птици имат достъп, и поддържане на добра хигиена. Нихат Кабил съобщи, че ще бъдат разпространени 50 000 брошури в застрашените в България области. Като рискови зони той посочи Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Шумен, Разград, Търговище и Сливен.
На днешното заседание на Кризисния щаб е взето решение Инфекциозна болница да закупи 200 опаковки "Tамифлу" и да бъдат подсигурени още 400 опаковки от лекарството за работещите в евентуалните огнища на птичи грип.
Министър Нихат Кабил съобщи, че до момента са направени над 7000 проби на мъртви птици в България и не e било открито наличие на вируса. ”Бих препоръчал на хората, които пътуват в райони на установена зараза на птичи грип да поддържат висока хигиена”, каза министър Кабил. Той препоръча готвенето на птиче месо да става при високи температури и приборите, с които се обработва суровото месо също да се хигиенизират.
ЦВЕТОМИРА ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Нихат Кабил: Ветеринарно-медицинските служби в България са в режим на повишено очакване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди