изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:30 EEST
ПРОДЪЛЖАВАТ ПЛАЩАНИЯТА НА СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ МЕСТНАТА ХАЗНА    
НовиниВ сила са вече новите данъчни оценки на имотите

Продължават да се приемат плащания за изминали години на местните данъци и такси в гишетата на третия етаж във високото тяло на бившия партиен дом, каза финансовият зам.-кмет Иван Колев. Реалното плащане за новата 2006 година на местните данъци и такси ще започне от 1 март, като първата вноска за данък сгради може да бъде издължена до края на април, добави още И. Колев. "Запазва се правото на гражданите, които платят целия размер на данък сгради и такса смет, да ползват 5 % отстъпка, ако това стане до края на април" - добави още И. Колев. До края на месеца всички Общински съвети трябва да са определили размера на такса смет. Това предвижда Законът за местните данъци и такси. Вече са в сила  новите данъчни оценки, които не бяха актуализирани от 1999 г. Актуализацията бе неизбежна според специалистите, тъй като - по статистическите данни за имотите в България в периода 2000 - 2005 г., те са поскъпнали поне три пъти. Имотите с данъчни оценки до 1400 лв. няма да бъдат облагани, тъй като разходите по събиране на налога ще са по-големи от самия данък, коментират още експерти.
Тъй като към местните данъци и такси се числи и данък за моторни превозни средства, И. Колев уточни също, че плащанията и на този налог за 2006 г. започват от началото на март.
 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВАТ ПЛАЩАНИЯТА НА СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ МЕСТНАТА ХАЗНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди