изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:56 EEST
ВАЛЕНСИЯ    
ОбществоАвтономната област Валенсия с главен град Валенсия е разположена на средиземноморското крайбрежие в югоизточната част на Испания. Около морето се простира широка ивица плажове. Тази област е много известна още със своя микроклимат - през лятото температурата на въздуха не се покачва повече от 32 градуса, а през зимата термометърът не пада под 20 градуса, така че тук може да се почива целогодишно. Околните планини защитават Валенсия от ветрове, а курортите тънат в зеленина. Няколко пъти в годината испанците събират реколта от много портокалови, мандаринови, лимонови, финикови и маслинени насаждения.

Всички курорти на валенсийското крайбрежие са с прекрасно развита туристическа инфраструктура - построени са повече от 450 хотела, има множество аква-паркове, тематични паркове, множество ресторанти, барове, клубове и казина. Навсякъде има прекрасни условия за спорт - повече от 30 спортни комплекса по крайбрежието предлагат богата гама от различни видове спорт. Тук има и 18 напълно оборудвани полета за голф. Предлага се също конна езда и много други, а за любителите на силните усещания е възможността да полетят на спортен самолет.
За по-любознателните има различни екскурзии, които разкриват историята и прелестите на Валенсия и околностите й. Един от маршрутите води до пещерата Араня и може да се види също Мореля-ла-Веля, историческите руини на Алкудия, римските паметници в Сагунто, средновековните замъци в Елс-Портс и многочислените крепости, разположени на крайбрежието на Коста-Бланка.
Протежението на бреговата линия на Валенсия е 485 км и по численост на плажовете, наградени със Синия флаг на ЕС, Валенсия изпреварва всички други региони в Испания.
Валенсия е столица на едноименната провинция, разположена на брега на Средиземно море, точно срещу Балеарските острови. Градът има богато историческо наследство и разнообразни архитектурни стилове. Интересни за туристите са стоковата борса La Lonja от 15 век и Музеят за модерно изкуство El Vivam. В близост до концертната зала е изграден нов, съвременен Център за изкуство и наука, известен в цяла Европа като място за отдих и забавления. Не са за пренебрегване и широките плажни ивици край града, най-привлекателни от които са La Malvarrosa, El Saler и др. Градът се слави със своите гастрономически изкушения, като световноизвестната Паейя и многобройни традиционни ястия, приготвени на открит огън.
 


Сходни връзки

ВАЛЕНСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди