изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:57 EEST
2005-ТА Е НАЙ-АВАРИЙНА ГОДИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ    
Ред и сигурностСъботата се оказва най-рисковият ден за движение по пътищата. Статистиката сочи, че тогава са станали най-много катастрофи, с най-много загинали и пострадали

Ненужните демонстрации на пътя нерядко предизвикват катастрофи. Предпоставка за пътни произшествия са още несъобразената скорост, отнемането на предимство, неправилните маневри, недостатъчната квалификация на водачите.
2005-а е била най-аварийната за последните десет години, сочи статистиката на КАТ. В Добричка област са станали 181 тежки катастрофи, при които са загинали 33 души и са ранени 233. В сравнение с 2004 г., убитите са с четирима повече, повече са и ранените. Данните изнесе пред журналисти вчера кап. Жулиян Минев - временно изпълняващ длъжността началник на сектор "Пътна полиция - КАТ" при РДВР.
Най-травматичният ден се оказва съботата. Статистиката за 2005 г. показва, че в ден от уикенда са станали 37 катастрофи с 10 загинали и 43 ранени. Висока е аварийността и през часовете с интензивно движение - от 9 до 18 ч.
23 424 нарушения на правилата за движение по пътищата са констатирали униформените през м.г. Цифрата е с 6 763 повече, в сравнение с 2004 г. Съставени са 11 089 акта и 8 617 глоби по фиш. Значително е нараснал броят на шофьорите, санкционирани заради каране в нетрезво състояние, отчете кап. Ж. Минев. Засечени са и 48 неправоспособни водачи.
От КАТ отчитат добра съвместна работа с Областно пътно управление и местната администрация. Завишена е натовареността на състава и е налице максимално използване на техническите средства. Проведени са 174 беседи с деца по безопасността на движение. Пътните полицаи също участват в реализирането на стратегията "Полицията в близост до обществото".
 


Сходни връзки

2005-ТА Е НАЙ-АВАРИЙНА ГОДИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди