изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:49 EEST
ТРИ ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ    
Новинисин зам.-кмет дисциплинарно уволни секретаря на община Крушари Валентина Николова и изпълнявал партийни поръчки, за да си остане на топлия стол. При успех, червените щели да го ометат веднага

Липсата на кранче в тоалетната била една от причините. Запознати коментират, че зад цялата работа стоят партийни и лични интереси

Секретарят на община Крушари - Валентина Николова, вчера е уволнена дисциплинарно, научи НДТ от свои източници. Това става точно три дни преди частичните избори за кмет, които ще бъдат в събота. Заповедта й била връчена следобед от Добри Стоянов, който в момента изпълнява функциите на кмет. В нея пишело, че В. Николова временно се отстранява от служба във връзка с образувано дисциплинарно дело пред дисциплинарния съвет на община Крушари. Мотивите, посочвани от г-н Стоянов, били няколко, включително и това, че... в тоалетната нямало кранче.
НДТ потърси за коментар Добри Стоянов. "Аз такива информации по телефона не давам. Не ви знам коя сте, по телефона не ви виждам. Утре /б.р. - днес/ ще дойдете на място... " - каза той на репортер на вестника. Попитан дали потвърждава или отрича уволнението, отговори: "Тече процедура, има срокове".
По непотвърдена информация, Добри Стоянов е поискал от Валентина Николова да си подаде сама молбата за напускане, а след като тя е отказала, е издал горепосочената заповед.
Тъй като уволнението на секретаря на община Крушари става три дни преди частичните избори за кмет, НДТ се опита да разбере доколко г-н Стоянов симпатизира на един или друг кандидат за кмет. Говори се, че той е от СДС, но сините нямат регистрация за участие в изборите.
На последната национална конференция на СДС бил делегат в качеството си на председател на СДС в община Крушари, въпреки че нямало местна структура, върл привърженик бил на лидера на СДС Петър Стоянов и се изживявал като приятел на Александър Божков /последният специално му гостувал през 1999 г. в общината със 7 правителствени лимузини/. На заседание на областния съвет на СДС през 2003 г. , в присъствието на лидера Надежда Михайлова и гл. секретар Ваньо Шарков, той заявил, че срещу тях стои бъдещият кмет на община Крушари - Добри Стоянов. Независимо от получените малко гласове, Общинският съвет го издигна за зам.-кмет. Слуховете в Крушари твърдят, че в момента Добри Стоянов работи за ДПС, впрочем сещал се за партии, когато наближавали избори, за да удовлетвори лични интереси, а след това "забравял" кой му е помагал.
Други пък коментираха, че сега опитвал да бъде в добри отношения с повечето кандидати за кметския стол, за да бъдел отново първи зам.-кмет на Крушари. Неофициални източници обаче казаха за НДТ и друго - че Добри Стоянов се бил заканил да махне всички служители, назначени от Господин Господинов, който навремето помогнал на Д. Стоянов да стане зам.-кмет. Г. Господинов бе кмет на община Крушари и след неговото отстраняване от Върховния административен съд последва насрочването на частични избори. В момента Г. Господинов е сред кандидатите за кмет. Според запознати, не е изключено да става дума за лично отношение отстрана на Д. Стоянов към него.
В края бихме искали да припомним, че по закон секретарят на общината е ангажиран с организирането и провеждането на изборите. Не е ясно след отстраняването на Валентина Николова кой точно ще се заеме с това.

 


Сходни връзки

ТРИ ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди