изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:28 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Новини София. Трима грабители бяха заловени при съвместно проведени оперативно-издирвателни действия на криминалисти от СДВР и Първо РПУ.

След полунощ на бул.”Ситняково” известните на полицията Д.И./23 г./, В.П./17 г./, двамата от с.Иваняне и техният съучастник С.И./21 г./ от София нападнали 22-годишен столичанин, нанесли му побой и насила отнели пари, документи и мобилен телефон. При извършване на престъплението тримата използвали фирмен ”Фолскваген Поло”, с който успели да избягат. Грабителите са извършители и на други престъпления на територията на столицата, които се изясняват. Предадени са на следствените органи с материалите по случая. След други извършени грабежи на мобилни телефони и на вещи от столичани в ж.к.”Надежда” на ул.”Чарлз Дарвин” и на ул.”Цар Симеон” от служители на СДВР и РПУ са заловени извършителите - известните на полицията Т.Г./19 г./ от с.Михайлово, Врачанско, Т.П./26 г./ от с.Мировяне и С.Г./39 г./ от Русе. Първият от тях е задържан за 24 часа в ареста на Второ РПУ, като е установено, че е извършител на множество грабежи и в района на ж.к.”Западен парк”. Останалите двама грабители са задържани в следствения арест, след което са им взети мерки за неотклонение “парична гаранция” и “подписка”.
Вчера през нощта в Шесто РПУ бе получен сигнал за възникнал скандал в цех за производство на пластмасови изделия в кв.Суходол, при който има ранени. На място веднага са изпратени дежурна оперативна група от СДВР и служители на Шесто РПУ, които установяват, че при нощния инцидент работещият в цеха К.М./48 г./ нанесъл порезни рани с нож по тялото на негова 49-годишна колежка. В края на  скандала К.М. си нанесъл прободна рана в гърдите. На място е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства. Двамата пострадали са откарани с екип на “Спешна помощ” във ВМА, мъжът е настанен на лечение, а работничката е освободена след оказана й медицинска помощ. Материалите по случая са докладвани на СГП за образуване на предварително производство срещу К.М.
Служители на Икономическа полиция - Седмо РПУ, техни колеги от СДВР и експерти от “БУЛАКТ” извършиха проверка на интернет-клуб в ж.к.”Младост-2” с управител М.А./39 г./. При проверката е установено, че в клуба са включени в работен режим 13 компютърни конфигурации и един сървър, на който се разпространява  нелегитимен софтуер без платени авторски права. Управителят на клуба не е представил фирмени документи, доказващи легализацията на използвания софтуер. По случая е образувано дознание в Седмо РПУ, иззети са общо 14 компютъра.
След подадена жалба в Пето РПУ за извършена измама, служители на ПК”Кремиковци” издираха и заловиха криминално проявената М.П./59 г./, управител на фирма ”Олимпик Травел”, която обещала “спешно” уреждане на работна виза и измамила столичанин със сумата от 570 лв. М.П. е разпитана в РПУ, взета й е мярка за неотклонение “подписка”.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 16 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 32 криминални деяния. Образувани са и 7 бързи полицейски производства за груби нарушения на обществения ред и за шофиране след употреба на алкохол.
Тази сутрин около 8 часа е получена телефонна заплаха за поставено взривно устройство в 27-мо СОУ в ж.к.”Люлин”. Обаждането е от дете, което звъни от уличен автомат. В училището е извършена щателна проверка от служители на Девето РПУ, които не откриват взривно устройство в сградата. Училищните занятия през деня са прекратени, работата по случая продължава.

Варна. На януари около 14 часа на улица на територията на Трето РПУ възниква скандал между 32 и 37-годишни жители на града. При скандала по-якият нанесъл побой на опонента си, като му причинил телесна повреда, след това му отнел автомобила “БМВ”. При предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия  служители на Трето РПУ намерили автомобила. Малко по-късно е установен и задържан извършителят – В.З., който е задържан за 24 часа в РПУ. По първоначална информация повод за разправата са неуредени финансови взаимоотношения между двамата. По случая се води дознание.

Пловдив. Мъж оказа съпротива на полицията при задържането му като заподозрян в притежаване на наркотици в Пловдив. Около 18 часа вчера на бул.”6-ти септември” служители от група “Наркотици и криминален контингент” се опитали да извършат проверка на лек автомобил “Ауди” с водач П.Б./28 г./ от Хисаря, спрял близо до ресторант “Стадиона”. Когато полицаите отворили вратата на колата, П.Б. внезапно потеглил на заден ход и повлякъл двама от тях. Полицаите са с леки охлузвания. При задържането   служителите на реда са открили у П.Б. 0.413 грама канабис. В колата заедно с него била и 19-годишната Ц.П. от село Строево. У момичето полицаите са намерили 1.191 грама канабис. И двамата, които са известни на полицията, са задържани за 24 часа. П.Б. е имал  осъдителна присъда от 3.5 години за притежаване и разпространение на наркотици.
Трима криминално проявени младежи са заловени от полицията като заподозрени в извършен от тях грабеж. Около 20.30 часа вчера на ул.”Вечерница” в Пловдив три непълнолетни момчета  - на 14, 15 и 17 години, нападнали две 14-годишни момичета и отнели чантата на едното от тях. Момчетата пътували с лек автомобил “БМВ” и са извършили грабежа в движение – отворили единия от прозорците на колата и издърпали чантата, в която имало 25 лева, мобилен телефон, лична карта и ключове. Служителите от Второ РПУ  установили нападателите. Колата, с която пътували младежите, е на бащата на единия от тях, а момчето, което е шофирало, е  неправоспособен шофьор. Тримата са известни на полицията и с извършени от тях други грабежи и кражби.

Благоевград. За по–малко от два часа служители на РПУ–Гоце Делчев разкриха и задържаха съпричастни към насилственото отвличане на  млада жена с цел сключване на брак. Днес към 4 часа в РПУ позвънила разтревожена 20–годишната Р.М. от града и съобщила, че час по–рано от  улица  “Тодор Александров” трима неизвестни качили в лека кола 22–годишната й сестра и потеглили в неизвестна посока. Пред полицаите жената съобщила, че леката кола е черно “Ауди 80”, а целта на похитителите е да принудят младата жена да се омъжи против волята си. В РПУ са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, които само след час дали резултат – установен е водачът на автомобила  – Д. А. /25 г./ от Г. Делчев. Служителите са установили, че в колата били и двамата братя М. Ф. /24 г./ и В. Ф. /29 г/, също от града, главни инициатори на замисъла. След като установили самоличността му, водачът докарал автомобила заедно с младата жена в РПУ. По–късно в управлението са доведени и двамата братя, по–малкият от които искал да се ожени за изгората си, въпреки нежеланието й. Младата жена е върната при близките си още тази сутрин. Работата по случая продължава в РПУ, където е образувано полицейско дознание по чл. 177, ал.2 от НК.

РДВР-София. Дежурният възпитател на Дома за отглеждане и възпитание на деца временно лишени от родителски грижи в с. Калотина съобщил снощи след 21 часа в РПУ-Сливница за бягство от дома на две момичета. От ръководството на дома установили, че те отсъстват от около час. След бързата реакция на полицаите, Ивайла /17 г./ и Йоана /13 г./ са открити на ж.п. гара Драгоил, близо до Драгоман. Пред  служителите признали, че дотам стигнали пеша. Районният инспектор предал децата на дежурния възпитател в дома.
Магистрални полицаи от РДВР-София заловиха за втори път непълнолетно момче с крадена лада на автомагистрала “Хемус”.  През нощта на 10 януари автопатрул спрял за проверка “ВАЗ” със софийска регистрация. Водачът от с. Малка Брестница, Ловешко, нямал документи за самоличност, шофьорска книжка и талон на колата. При проверката се оказало, че автомобилът е откраднат от ж.к. “Надежда”. Полицаите бързо изяснили, че момчето не съобщава истинското си име и установили самоличността му. Оказало се, че на 26 декември миналата година 17-годишният откраднал лада, паркирана пред жилищен блок в ж.к. “Толстой”. Уличеният тогава също бил задържан на магистрала “Хемус”. Пред полицаите той съобщил, че мъж от неговото село го принуждавал да краде коли, които двамата разфасовали в с. Малка  Брестница и след това продавали на части. За случая е уведомена Районна прокуратура-Ботевград. Криминалното минало на младежа е богато  - той е залавян  над 40 пъти пъти за кражби. Заявителските материали са заведени в столичните Първо, Второ, Четвърто и Седмо РПУ. Младежът е съден два пъти – през август 2004 г. Районен съд Тетевен се произнесъл с осъдителна присъда от 6 месеца с изпитателен срок 3 години за грабеж. Другото дело било гледано през юли 2004 г. от Районен съд - Ловеч – за квалифицирана кражба непълнолетният бил осъден на 1 година с 6-месечен изпитателен срок.
Две бързи полицейски производства бяха образувани през вчерашния ден в РПУ-Етрополе и РПУ-Костинброд. След получена оперативна информация полицаи претърсили дома на М.М. /53 г./ от с. Брусен и открили ловна гладкоцевна пушка-успоредка, за която собственикът не могъл да представи разрешително за носене и съхранение. Пиян шофьор ще бъде съден по бързата процедура. Привечер на 9 януари автопатрул на РПУ-Костинброд посетил пътно-транспортно произшествие на ул. “Маслово” в града. Служителите установили, че лека кола “Волга”, управлявана от Г.Д. /64 г./ от София се движела с несъобразена скорост  и ударила правилно паркирания “Сеат Ибиса”. При проверките за наличие на алкохол дрегерът отчел 2,06 промила в издишания въздух на  шофьора, причинил катастрофата.
Вчера служител към Районното управление на горите – Берковица предал в РПУ-Роман ловен автомат, 26 ловни патрона и патрондаш. Въоръжението било отнето от 41-годишен жител на Роман, заловен  при бракониерски лов в местността” Гърльов ръд" в землището на с. Кунино. Оръжието и боеприпасите са законно притежавани. По случая в РПУ- Роман е образувано дознание. 

Пазарджик. Служители на РЗБОП-Пазарджик заловиха младежс наркотици. Вчера около 13.30 часа на ул.”Пловдивска” в областния град антимафиотите претърсили лек автомобил “Опел-Вектра”. След личен обиск на 22-годишния Ю.Н. от града спецполицаите открили седем хартиени пакетчета - тип писмо. При направения наркотест прахообразното вещество реагирало на хероин. Пазарджиклията е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Срещу него е образувано дознание.

Кърджали. Двама са задържани в РПУ-Крумовград като заподозрени за извършена кражба на 70 литра гориво от паркиран автокран в село Полковник Желязово. По първоначални данни 19-годишният З.Б. и 20-годишният К.Б. са извършили деянието на 7 срещу 8 януари. В дома на единия и в лекия автомобил на другия са открити и иззети туби и пособия за кражби на гориво. По случая е образувано дознание.

ПТП. 16-годишен загина при катастрофа снощи около 19 часа след КПП-Широко поле по пътя за Кърджали. “Жигули”, управлявано от 21-годишния Ф.Ш., се блъсна в спрял поради авария товарен автомобил “Шкода Лиаз” с прикачено ремарке. Лекият автомобил, в който са пътували четирима младежи, се е движел с несъобразена скорост и от удара на място е загинал един от пътниците в него. Със счупен крак в болницата в Кърджали е настанен шофьорът, а другите двама пътуващи на 19 и 20 години са прегледани в Центъра за спешна помощ и освободени. По първоначални данни товарният автомобил е спрял принудително, след като внезапно угаснали всички светлини. Докато слизал да провери причината за аварията, шофьорът П.В./51/ чул страхотен удар и видял смачкания лек автомобил. Товарната кола е превозвала фураж, а младежите се връщали от  гостуване при свои роднини в село Чифлик. И шофьорът на лекия автомобил, и загиналият са били без поставени обезопасителни колани. Алкохолните проби на  водачите са отрицателни. И от двамата е взета кръв за химически анализ. Дежурна оперативно-следствена група е извършила оглед. Днес предстои повторен оглед на местопроизшествието. Само за 10 дни от началото на 2006 година това е третият загинал при катастрофи на територията на областта. Вчера в болницата в Кърджали е починала тежко ранената по обяд на 9 януари в областния център 63-годишна пешеходка. При катастрофа в ранните сутрешни часове на 7 януари на разклона за село Патица, община Черноочене, загина 35-годишна жена, която със семейството си пристигала от Република Турция за Курбан байрам при свои близки. От Пътна полиция призовават за шофиране с повишено внимание по пътищата на областта, тъй като през последните дни се забелязва увеличен трафик на автомобили.

НСГП. Вчера в 11.30 часа на ГКПП-Дунав мост гранични полицаи от РГС-Русе след проверка с газ-анализатор са задържали трима турски граждани, укрити в товарното помещение на ТИР с румънска регистрация, управляван от румънец. Тримата са предадени на ОслС – Русе. Работата по случая продължава.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди