изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:38 EEST
ЯМИТЕ КРАЙ ЦАРЕВЕЦ ОТДАВНА СЕ ПЪЛНЕНИ С МЪРТВИ ПТИЦИ    
ОбществоХора от селото разказват, че мястото, където бяха открити заровени мъртви птици, отдавна се ползва за септични ями.

 Това каза вчера за НДТ кметът на с. Царевец Маргарита Стоянова, която предния ден потърсихме във връзка със сигнала на читателката ни Йова Христова. Както вестникът ни писа, жената открила в свой имот труповете на стотици птици, заровени в две ями.
Вчера Маргарита Стоянова е разговаряла с Йова Христова. Жената искала да се намери извършителят на деянието и да си изхвърли боклука. Кметицата на с. Царевец е сигнализирала за случая кмета на община Добричка Петко Петков, както и еколога на общината. Днес ще посети и мястото.
Вероятно това е дело на някой, който гледа пилета и има и багер, коментира Маргарита Стоянова. Тя обясни, че в свободни халета край Царевец частници отглеждали голям брой пернати - пилета, гъски, патки, и ги предавали на различни птицекомбинати, с които имали сключени договори. Броят на птиците в пратките бил по 45 000. Йова Христова не била сигурна за какъв вид птици става дума, защото в ямите имало глави и крака. "Ще направя всичко възможно да съдействам на жената" - каза още Маргарита Стоянова. НДТ

 


Сходни връзки

ЯМИТЕ КРАЙ ЦАРЕВЕЦ ОТДАВНА СЕ ПЪЛНЕНИ С МЪРТВИ ПТИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди