изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:41 EEST
БИТ ЛИ Е УЧЕНИК В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ?    
Новини"Информацията е преувеличена" - каза директорката на училището. Момчето отрича да е пребито с пръчка - учителят по физическо го ударил нашега


Десетокласник от Хуманитарната гимназия "Св.св.Кирил и Методий" в Добрич във вторник е бил пребит от учителя си по физическо. Тази информация публикува вчера следобед агенция "Фокус", цитирайки Росица Фердинандова, главен редактор на младежкото електронно издание "Freedom Generation". В публикацията се посочва, че десетокласникът Васил е бит от учителя по физическо Христов. Първо го ударил с ръка, момчето паднало на пода, а след това мъжът го ударил с метална пръчка. Казва се още, че, според ученици, Христов не за първи път ги тормозел, но досега не се е стигало до удари.
Във връзка с информацията НДТ потърси първо коментара на началника на Инспектората по образование в Добрич Рина Иванова. Тя каза, че веднага е направила проверка в училището и случаят не е такъв.
Вестникът ни се обърна и към Маргарита Ненова, която е временно изпълняваща длъжността директор на Хуманитарната гимназия. "Информацията е силно преувеличена" - каза тя. Десетокласникът Васил играел със свои съученици волейбол във физкултурния салон на училището. Нашега хвърлил топката и ударил учителя по физическо Димитър Христов. Тогава той го извикал в едната съблекалня и му направил забележка. В ръцете си действително е държал пръчка, но не е ударил момчето. "Васко отрича да е удрян. Много се притесни, като е разбрал за публикацията... Това са палави, но добронамерени деца. А това момче е усмихнато и приятно" - каза още М. Ненова.
НДТ се опита да потърси повече информация за въпросното младежко електронно издание "Freedom Generation". Оказа се, че в сайта hristianstvo.start.bg то излиза под рубриката "Християнски медии". Росица Фердинандова е главен редактор.

ВАСИЛ: "УДАРИ МЕ, ОБАЧЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМАШЕ ЗЛОБА"

НДТ успя да разговаря с "пребитото" момче. Това е Васил Иванов от 10 "б" клас. Ето какво отговори той:
- Би ли ни казал какво точно се случи и кога?
- Значи, вчера пети час физическо. Играхме си волейбол, съвсем нормален час. Понечих да уцеля господина с волейболна топка на майтап и гледахме, така, да се закачаме. Аз така, на майтап. Тръгнах да излизам от салона и до женската съблекалня влязохме вътре и той каза на момичетата да излязат. Пак приказвахме. Твърдят се работи, че ме е бил с метален прът, това не е вярно. Дори не ми е посягал с него. Имаше прът, но не ме е удрял с него.
- Какво ти каза учителят?
- Че не съм се държал на годините си и че трябва да се държа по-сериозно. С учителя се познаваме много добре. Дори ми е помагал много пъти и въобще не е имало тормоз.
- Учителят някога тормозил ли е теб или други ученици?
- Не. Всичко е в кръга на шегата. Въобще не е тормозил ученици.
- Значи той не те е удрял - нито шамар, нито с пръчката. Просто ти е направил забележка.
- Да, направи ми забележка. Ние с него често така - как да кажа, не че се боричкаме. Доста по-едър е от мен. Обаче не ме е пребивал. Ето сама виждате даже и белези нямам по мене.
- А конкретно в този случай имаше ли такова нещо?
- Да, удари ме, обаче в никакъв случай нямаше злоба, да ме е тормозил или тероризирал.
- Ти го възприе като шега, като закачка, така ли?
- Да, разбира се.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

БИТ ЛИ Е УЧЕНИК В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди