изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:10 EEST
Отвлечени българи в чужбина:    
Новинисептември 2003 г.
В началото на септември 2003 г. четирима въоръжени мъже отвличат две момичета - албанка и българка. Двете работят без разрешително в кафе "Пелариа" в село Требош (Македония), където става инцидента. По-късно те са освободени.


11.04.2004 г.
В Ирак е отвлечен френският журналист от български произход Александър Йорданов, който е в страната за да прави филм за телевизия “Канал Плюс”. Той е отвлечен на 50 км. от Багдад по време на престрелка. Дни по-късно журналистът е освободен невредим.

8.07.2004 г.
Катарският телевизионен канал “Ал Джазира” разпространява видеоматериал, в който екстремистката организация “Единобожие и джихад” заплашва с екзекуция двама българи взети за заложници, ако до 24 часа американските войски не освободят всички иракски затворници. Двамата са българските шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов. На 13 юли става ясно, че Георги Лазов е екзекутиран. Терористите заплашват да убият и втория заложник след 24 часа, ако не бъдат освободени всички иракски затворници или поне всички жени-затворнички, задържани от коалиционните сили в Ирак. Тялото на Георги Лазов е намерено на 15 юли във водите на р. Тигър. На 22 юли на брега на река Тигър е намерен обезглавен труп, увит в червен плат. Главата на екзекутирания мъж е намерена в найлонов плик. По-късно е установено, че тялото е на Ивайло Кепов. На 9 август, ислямистки сайт на групировката “Таухид и Джихад” помества кадрите с обезглавяването на единия от българските заложници. Те са придружени с текста: “Филм на екзекуцията на българина, чието правителство отказа да изпълни правилните искания на муджахидините, което е партньор на американците и участва с войската си в кръстоносния поход срещу Ирак. Това е предупреждение за всички партньори на Буш и за всички негови сътрудници в Ирак и извън него.”

15.12.2004 г.
В предградието Герака (Гърция) неизвестни лица, отвличат автобус с 25 човека пътуващ от Маратон за Атина. Похитителите искат 1 млн. евро откуп и възможност да отпътуват със самолет за чужбина. Сред похитените е и един българин. Това е 51-годишният Христо Христов. По-късно той е освободен. По информация на освободените заложници похитителите са трима албанци.

25.12.2005 г.
Седем гръцки граждани отвличат 27-годишен българин, живеещ в Атина. Инцидентът става около 10 ч сутринта в атинския квартал Кипсели. Похитителите искат за жертвата си откуп от 30 000 евро. Неговите роднини се свързват с гръцката полиция и още същия ден българинът е освободен. Всички похитители са арестувани и предадени на прокуратурата.
 


Сходни връзки

Отвлечени българи в чужбина: | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди