изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:18 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалото   денонощие на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 7 криминални престъпления и произшествия.


1. На 11.01.2006 г. около 21,40 ч. в РПУ Ген. Тошево е получено тревожно съобщение от жителка на  гр.Ген.Тошево за това, че бившият й съпруг по телефона е отправил към нея заплахи за убийство.
След получаване на сигнала служители на РПУ Г.Тошево са предприели незабавни действия, в резултат на които около 22,00 ч. на същата дата в близост до жилището на жената е задържан бившият й съпруг-57 годишен жител на гр.Ген.Тошево.
При задържането от лицето е иззета законно притежавана ловна пушка с патрони в цевта и патронаж с ловни патрони.
Работата по случая продължава, лицето е задържано за срок от 24 часа в РПУ Ген.Тошево. Образувано е сл.дело.
2. На 11.01.2006 г. в РПУ Тервел е получено съобщение от с.Орляк общ.Тервел за това, че неизвестни лица чрез взлом са влезли в частен дом в същото село и са извършили кражба на 3 печки, завивки, конска каруца и др.вещи.
По случая работят служители на РПУ Тервел, образувано е полицейско дознание.
3. На 11.01.2006 г. в района на кооперативен пазар гр.Добрич неизвестно лице е извършило джебчийска кражба на парична сума от 150 лв. от възрастна жителка от гр.Добрич.
По случая работят служители на Първо РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани  7 ПТП с материални щети .

 Поделенията на РЗ ПАБ  са участвали в гасенето  на 3 пожара.

В сферата на икономиката през 2005 г. са регистрирани 247 престъпления с нанесени щети за 9 965 000 лв., същите през 2004 г. са били 232 с щети за 16 697 000 лв. През годината са разкрити 182 от регистрираните икономически престъпления, като процента разкриваемост е  73.68. Разкрити са и 27 престъпления, извършени в предходни години. В разпределението на икономическите престъпления по видове, преобладават:
- Документни престъпления - 89 бр. 
- Измами и изнудвания - 43 бр. .
- Престъпления против парично-кредитната и финансова система - 34 бр. с щети  и др.
По отрасли разпределението на разкритите икономически престъпления е следното:
- Туризъм и търговия - 22 бр.
- Финанси - 13 бр.
- Промишленост - 2 бр.
- Строителство - 2 бр.
През изминалата година са проведени 116 специализирани полицейски операции по линия на икономическата престъпност в гр.Добрич и региона, в активното сътрудничество с представители на Териториална данъчна дирекция, Митница, Комисия за защита на потребителите, Инспекция по труда, Районната здравно осигурителна каса и РИОКОЗ.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди