изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:26 EEST
Министри, депутати и съдии вече няма да ползват почивните бази на МДААР на ниски цени    
Новини От вчера влиза в сила новата търговска политика на така наречените почивни бази на Министерство на държавната администрация и административната реформа. Цените за нощувки ще бъдат еднакви за всички физически и юридически лица без разлика и ограничения дали са служители на Министерски съвет и неговата администрация, на Народното събрание и неговата администрация или на Конституционния съд и неговата администрация. Това заяви министърът на държавната администрация Николай Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Цените на нощувките в почивна база Велинград скачат с 67% за стая с две легла, като стават от 24 лева на 40 лева, и с 60% за ВИП апартамент, като цената от 50 лева скача на 80 лева. В официални и празнични дни цените на нощувките са завишени с 83% за стая с две легла - от 24 лева на 44 лева. За ВИП апартаменти цената се повишава с 80% - от 50 лева на 90 лева. В Банско ще се плаща с 91% повече за стая с две легла и цената от 22 лева става 42 лева, а за ВИП апартамент завишението е 100% и цената ще бъде 100 лева на нощувка. За нощувките в официалните и празнични дни стая с две легла ще струва 46 лева, а ВИП апартаментите ще са по 120 лева. Цените са валидни за натоварения ски сезон в периода от 15 декември до 29 февруари и за летния сезон от 1 до 31 август. Нощувките в Боровец в малък апартамент скачат от 40 на 75 лева и в голям апартамент от 50 на 85 лева. Нощувки в официални празнични дни ще струват по 80 лева за малък апартамент и 90 лева за голям апартамент. В Пампорово нощувка в нереновирана стая с две легла скача от 20 на 38 лева, а реновираните ще струват 46 лева на вечер. Цените за апартамент скачат от 36 лева на 57 лева за нереновирани и 65 лева на вечер за реновирани апартаменти. Нощувките в официални и празнични дни в Пампоровоще струват 42 лева за нереновирана стая с две легла и 50 лева за реновирана стая, апартамент съответно ще струва 65 лева на вечер за нереновирани и 70 лева за реновирани апартаменти. В Слънчев бряг цените скачат двойно за стая с две легла и нощувката ще струва 60 лева на вечер, а ВИП апартамента от 70 лева скача на 120 лева в периода от 1 юли до 31 август. Нощувките в Приморско за стая с две легла ще струват 34 лева на вечер вместо 16 лева както досега, а големите апартаменти скачат от 36 лева на 65 лева на вечер за периода от 15 юли 31 август. Очакваме чрез реклама и маркетинг иработа с туроператори да привлечем повече туристи, които да почиват в досегашните бази на Министерски съвет и се надяваме ефектът от всички предприети мерки да намали досегашните загуби на всички почивни бази с около милион и сто хиляди лева. От 14 обекта общо на печалба са били три - спортно оздравителен комплекс ”Лозенец”, хотел ”Люлин” и почивната база на Слънчев бряг. Ще бъде преустановена дейността на почивната база в Банкя и на тази в Нареченски бани. Общата загуба на всички почивни бази в това число и резиденция Бояна възлиза на около 2,8 милиона лева за миналата година, допълни Николай Василев. Мерките, които ще бъдат въведени за ограничаване на загубите на почивните бази, включват предварително заплащане на издадените карти за почивка през активния туристически сезон и при отказ от направена резервация да се въведе санкция равностойността на една нощувка да се заплаща. Почивните бази в планинските и морските курорти ще преминат от целогодишен на сезонен режим на работа и ще се прекрати практиката за предсрочно прекратяване на почивките, като ще се въведе същата санкция за заплащане на една нощувка.
 


Сходни връзки

Министри, депутати и съдии вече няма да ползват почивните бази на МДААР на ниски цени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди