изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:21 EEST
Законопроект предвижда всички фирми да се пререгистрират    
Новини Търговската регистрация да се урежда по административен, а не по съдебен ред, е предвидено в одобрения вчера от кабинета законопроект за търговския регистър. По този начин процедурите по регистрация на фирми се опростяват, а съдебната система ще се разтовари от несвойствени за нея дейности, каза заместник-министърът на правосъдието Ана Караиванова.


С приемането на Закона за търговския регистър се цели изграждането на централизирана електронна регистърна система, основаваща се на няколко основни принципа: унифициране, стандартизиране и централизиране на водените регистри. Така ще се постигнат евтина и бърза регистрация, както и опростени и сигурни процедури, които ще са публично-достъпни чрез Интернет бази данни.

Идеята е прилагането на закона да започне на основата на Агенцията по вписванията, на която е възложено изграждането на имотния регистър и административния регистър БУЛСТАТ. През следващите 3 години фирмите ще трябва да се пререгистрират. Новото изискване за незабавно разглеждане на исканията ще позволи процедурата по регистрация да е максимално кратка като време – от 15 минути до максимум два дни, обясни Борислав Белазелков. По този начин ще отпаднат недействителните фирми, които в момента са около 700 000. Отказите по вписванията ще могат да се обжалват в Софийския градски съд.

Очаква се новият регистър да заработи от 1 януари 2007 г., макар че подготовката за прилагането му ще започне много по-рано.



13 януари 2006, comfort.bg
 


Сходни връзки

Законопроект предвижда всички фирми да се пререгистрират | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди