изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:28 EEST
БАЛОТАЖ НА ЧАСТИЧНИТЕ ОБЩИНСКИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ В КРУШАРИ    
Политика Крушари. При 54% избирателна активност в село Крушари първи по вот излезе кандидатът на ДПС Видин Каракашев. За него са гласували 1509 гласа или 46,43%, съобщиха за Агенция "Фокус" от ОИК.

Втори по вот се нарежда Злати Киров. За кандидатът на БСП са гласували 848 души или 26,09%. Издигната за кандидат-кмет от Инициативен комитет Димитрина Желева се нарежда трета. За нея са гласували 363 души или 11,17%. Следват Господин Господинов, издигнат от Коалиция БЗНС-НС, ВМРО, НДПС и подкрепен от СДС и ДСБ с 275 гласа, Стефан Стефанов от Коалиция за Нова България и Обединен блок на труда с 232 гласа и Коста Георгиев от НДСВ с 23 гласа или 0,71%.
http://www.focus-news.net

Агенция "Фокус" припомня:

Община Крушари

На 26 юли 2004 г. Общинския съвет на Крушари взима решение за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета Господин Костадинов Господинов. Предложението е внесено от общинския съветник от СДС Добри Стефанов. От 13 общински съветници, 11 гласуват "за", а двама - "въздържал се". В решението, по думите на председателя на Общинския съвет Зекерие Алиш, е вписано, че "в продължение на три месеца кметът Господин Господинов системно е заблуждавал Общинския съвет и обществеността за сключени анекси за извършване на допълнителни строително-ремонтни работи по неправомерно изплатените финансови средства от капиталовите разходи за 2003 г." Временна комисия прави проверка заради сигнали на граждани до общински съветници за злоупотреби. Тя докладва за нанесени щети в размер на 52 198 лева от кмета, главния счетоводител и главния специалист "ТСУ". От своя страна Председателският съвет на Общинския съвет отправя предложение към общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване правомощията на кмета заради нарушение на чл. 42, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, тъй като след встъпването си в длъжност Господинов е продължавал да бъде съуправител и съдружник в “Клас 94” ООД и собственик на еднолична търговска фирма.
Общинската избирателна комисия отстранява Господин Господинов от поста кмет на Община Крушари на 18 август 2004 г. по искане на местния парламент в добруджанската община.
На 15 март 2005 г. Добричкият окръжен съд потвърждава разпореждането на Общинската избирателна комисия за прекратяване правомощията на Господин Господинов.
Господин Господинов е отстранен от кметския пост в община Крушари с решение на Върховния административен съд от 25 октомври 2005 г. Той е отстранен от длъжност за нарушение на Закона за местно самоуправление и местна администрация, тъй като е упражнявал търговска дейност. От пресцентъра на Върховния съд съобщават, че решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.
След отстраняването на Господин Господинов, временно изпълняващ длъжността кмет на Крушари е Злати Киров.
С указ № 362 на президента на Република България от 25.11.2005 г. частичните избори за кмет на община Крушари, област Добрич е насрочен за 14 януари 2006 г.
Кандидатите, които са се регистрирали за участие в частичните избори за кмет на община Крушари на 14 януари 2006 г., са:
Стефан Николов Стефанов, издигнат от Коалиция за Нова България - Обединен блок на труда, Съюз на свободните демократи
Видин Каракашев, издигнат от ДПС
Коста Николов, издигнат от НДСВ
Злати Киров, издигнат от БСП
Димитрина Желева, издигната от Инициативен комитет
Господин Костадинов Господинов, издигнат от коалиция БЗНС-НС, ВМРО, НДПС.

 


Сходни връзки

БАЛОТАЖ НА ЧАСТИЧНИТЕ ОБЩИНСКИ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди