изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:06 EEST
БАЛОТАЖ В КРУШАРИ    
НовиниБитката на 21 януари ще е между Видин Каракашев от ДПС /46.43%/ и Злати Киров от БСП /26.09%/. 55.65 процента е избирателната активност на първия тур. ОИК проверява жалби за раздаване на пари и за автобус с турска регистрация и турско знаме

Жителите на община Крушари ще избират кмет на предстоящия на 21 януари балотаж. Това стана ясно след първия тур на частичните избори в събота. Избирателната активност е 55.56 %, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Най-много гласове събра кандидатът на ДПС - Видин Каракашев /1509 гласа, 46.43 %/, но недостатъчно, за да прескочи 50-процентовата бариера. Така той ще се състезава на балотажа с кандидата на БСП Злати Киров, който е втори с 848 гласа или 26.09 %.
Трета е Димитрина Желева /Инициативен комитет/ - 363 гл., 11.17 %, следват - Господин Господинов /БЗНС-НС, ВМРО, НДПС/ - 275 гл., 8.46 %, Стефан Николов /Коалиция за Нова България - ОБТ, ССД/ - 232 гл., 7.14 %, и Коста Георгиев /НДСВ/ - 23 гл., 0.71 %.
В изборния ден в ОИК са постъпили четири жалби, съобщи за НДТ председателят на комисията Тодорка Демирева. Първата е била за липса на ел.енергия в секцията в село Лозенец. Комисията е посетила секцията и повредата е отстранена. Втората жалба е подадена от НДСВ относно раздаване на пари в центъра на село Крушари. Пристигналият на мястото екип на ОИК не е констатирал нарушение. След това е постъпила жалба за това, че в село Лозенец е пристигнал автобус с турска регистрация и турско знаме. Сигналът е подаден от коалицията БЗНС-НС, ВМРО и НДПС, която издигна досегашния кмет на Крушари Господин Господинов. Когато пристигнахме на мястото, автобус нямаше. Всички гласували в селото са били с редовни документи. Комисията не констатира нарушение, каза Т. Демирева. Четвъртата жалба е била за допусната техническа грешка при издаване на удостоверение за застъпник. Грешката е отстранена.
В събота агенция Фокус съобщи, че 16 автобуса с изселници от Турция са пристигнали в Добрич за вота в Крушари. Агенцията цитира източници на радио "Фокус" - Варна. За да не бият на очи, хората били разпределени в коли и по-малки микробуси. Фокус излезе и със следното заглавие: "ВМРО-Варна: Изселници развяха турски знамена на изборите в Крушари". Цитиран бе областният координатор на ВМРО-Варна, Костадин Костадинов, който е заявил за радио Фокус - Варна, че над 800 души са пристигнали с автобуси. "Близо 2500 турски гласа са дадени на вота" -  пресметнал Костадин Костадинов, цитиран от агенция Фокус.
НДТ потърси мнението на Видин Каракашев /ДПС/ и Злати Киров /БСП/ относно протичането на изборния ден и резултатите.
Потърсихме г-н Каракашев на мобилния му телефон, чийто номер ни бе предоставен от ръководството на ДПС. При първото позвъняване никой не вдигна. При повторното мъжки глас заяви: "Грешка". Обърнахме се към заместник-областния лидер на ДПС Денис Номан, за да видим дали не е сгрешена някоя цифра. Г-н Номан потвърди верността на номера и дори се ангажира, както му е редът, да разговаря с Видин Каракашев и да му обясни необходимостта от диалог с медиите. Уви, обаче, освен че лидерът по вот Каракашев е "притеснителен", той очевидно не е и достатъчно съобразителен и даже не се съобразява с партийните директиви. С една дума - човекът накрая просто си изключи телефона. И тъй като нямаме неговия коментар на случилото се в Крушари, ще коментираме ние - съвсем кратичко: Може ли човек, който не смее да вдигне телефона на журналист, да управлява успешно една община?! Изводите всеки да си ги направи сам!  
А ето коментара втория участник в балотажа - Злати Киров:
"Изборният ден протече нормално, резултатите са нормални" - коментира за НДТ кандидатът на БСП Злати Киров, който ще се състезава на балотажа на 21 януари. "Благодаря на всички гласоподаватели, които отделиха от времето си и въпреки лошите атмосферни условия, отидоха до урните... Те изявиха своята гражданска позиция, която на нас ни допада. Сега трябва да се активизираме още повече и да докажем, че сме политическата сила, която се съобразява с исканията на хората и ще направим всичко възможно да променим живота им към по-добро" - каза още Зл. Киров и добави: "Както досега, ще водим кампания без оплюване и компромати, изцяло позитивна... В оставащите година и няколко месеца от кметския мандат искаме да покажем, че нещата могат да бъдат и по-добри... Да бъдат преодоляни етническите противоречия. Ще впрегнем всички сили, за да търсим помощ на по-високо ниво, независимо от цвят, вероизповедание и т.н."
 


Сходни връзки

БАЛОТАЖ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди