изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:02 EEST
ОТВЛЕЧЕНИЯТ МИЛКО НИЧЕВ Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ    
НовиниДобричлията, заедно с още трима чужденци, е похитен от "Движение за освобождаване на делтата на Нигер". Властите в Нигерия установиха местоположението на отвлечените

Добричлията Милко Ничев, който е сред четиримата заложници в Нигерия, е в добро състояние. Това е станало ясно след като британският заложник е получил възможността да говори със съпругата си по телефона. Той е казал, че "за него и другите заложници се грижат добре". По време на разговора е подчертал, че похитителите не искат паричен откуп, а настояват за контрол на петролните полета и освобождаването на един от лидерите на местна групировка. От Министерството на външните работи бе подадена информация, че нигерийските власти са установили връзка с похитителите от "Движение за освобождаване на делтата на Нигер". Те настояват да се освободи бившият губернатор на щат Байеселса, който е бил арестуван в Лондон и в момента се намира в ареста в Абуджа по обвинение срещу него за пране на пари. Настоява се още да бъде освободен от затвора и ръководителят на друга бойна група, която действа в делтата на река Нигер. Похитителите също така са предявявали искане ресурсите от делтата на река Нигер да се предоставят на населението от района, а не да се контролират от федералното правителство.
Властите в Нигерия в петък съобщиха, че са локализирали местоположението на отвлечените. Според информацията, четиримата западни граждани са отведени на плавателен съд, който се намира в Атлантическия океан.
НДТ припомня, че 56-годишният добричлия Милко Ничев бе отвлечен заедно с още трима петролни работници - британецът Найджъл Уотсън-Кларк, американецът Патрик Арнолд Ландри и хондурасецът Хари Ебанкс, от петролна платформа на "Роял Дъч Шел" в делтата на река Нигер. Милко Ничев е семеен, със син и дъщеря. Хора, които го познават, казаха за НДТ, че е много добър човек. Припомняме, че съпругата му е медицинска сестра, дъщеря му е студентка в чужбина, а синът - десетокласник в паралелка по информатика в Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич.
 


Сходни връзки

ОТВЛЕЧЕНИЯТ МИЛКО НИЧЕВ Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди