изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:48 EEST
НАБИВАЛИ В ГЛАВИТЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ, ЧЕ АЛЛАХ ЩЯЛ ДА ТЪРСИ СМЕТКА НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ    
Политика

"Резултатът на първия тур на частичните избори в Крушари ни удовлетворява. Задачата ни бе да стигнем до втория тур" - с тези думи народният представител от "Коалиция за България" Ясен Пенчев започна традиционната си пресконференция. Той припомни, че кметското място в Крушари винаги се е решавало на балотаж, а пък победител в него е бил вторият кандидат от първия тур.



Соцдепутатът Ясен Пенчев съобщи, че за втория тур на частичните кметски избори в Крушари ще се подпише политическо споразумение. Със споразумението четиримата отпаднали в първия тур кандидат-кметове ще подкрепят кандидата на червените Злати Киров. По този повод ще бъде прието и специално обръщение към избирателите. Това е заявка за управление и през следващия мандат, каза още Ясен Пенчев. Активността на частичните избори е била с 5-6 процента повече, в сравнение с парламентарните избори. "Трудно е да се коментира кампанията на ДПС, която бе в затворена среда, в тайнственост. Хората по места твърдят, че има активно включване на мюсюлманската църква за изборите в Крушари. Мюсюлманите са били събирани в джамии и им е било набивано в главите, че Аллах ще им търси сметка, ако не отидат да гласуват за ДПС. Имаме информация, че започват да събират личните карти на ромите. Най-вероятно сега заигравката ще бъде с тази група" - допълни БСП-депутатът.

Според Ясен Пенчев, 350-400 наши изселници са пристигнали от южната ни съседка с автобуси, микробуси и коли, за да упражнят своя вот в България. Това са заснели камери на журналисти и GSM-и на местни жители. Не минало и без раздаване на помощи. В лагера на червените са оптимисти за крайния изход в Крушари. Според тях, Злати Киров ще е победител на балотажа на частичните избори в добруджанската община.

Законът за местните избори е действащ до насрочването на следващите редовни местни избори и когато той влезе в парламента, червеният депутат заяви, че той и негови колеги ще поискат промяна в Закона и най-вече за участието на хора с двойно гражданство. Едно от предложенията ще бъде гласоподавателите да са живели без прекъсване поне 6 месеца в годината на изборите в населеното място, където ще пуснат своя вот. Другият вариант бил, когато има частични избори и оставали по-малко от 2 години, местният парламент да избира кмет, който временно да изпълнява длъжността.  НДТ

 


Сходни връзки

НАБИВАЛИ В ГЛАВИТЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ, ЧЕ АЛЛАХ ЩЯЛ ДА ТЪРСИ СМЕТКА НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди