изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:07 EEST
ИНФРАСТРУКТУРАТА - ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В РАБОТАТА НА КМЕТСКИЯ ЕКИП И ПРЕЗ 2006 Г.    
НовиниПодобряване на градската инфраструктура в Добрич остава основния приоритет на кметския екип за 2006 г. Останалите приоритети, по които ще се работи, включват конкретни дейности за подкрепа на малкия и средния бизнес, прозрачно и достъпно управление и подготовка на Добрич за присъединяване към Европейския съюз.

С 9,6 % повече средства за държавни дейности са финансовите прогнози на общинските експерти за бюджетната 2006 година. По предварителни данни, бюджетът на общината за тази година ще бъде около 28 млн. лева, от които 15 млн. лв. за държавни дейности и 13 млн. лв. за финансиране на местните дейности. Размерът на общинската приватизационна програма за 2006 г. ще бъде около 1 млн. лв. Кметският екип предвижда отчисленията от приватизацията на общински обекти за 2006 г. в размер на 600 000 лева да бъдат заделени за капиталови разходи. Ще се работи усилено и за подобряване на инфраструктурата в бизнесзоните в индустриалната част на града. Добрич тази година ще получи 299 300 евро по Програма ФАР за финансиране на проект "Нов интегриран подход на община Добрич към местния бизнес". Общата стойност на проекта е 471 842 евро, от които 63,43% се осигурят от Европейския съюз, а останалите 36% - от общинския бюджет. Общинските средства ще бъдат предвидени в бюджета за следващите две финансови години. Проектните дейности предвиждат частична модернизация на индустриална зона "Север" по улица "Ангел Стоянов" и ще приключат до месец януари 2007 година. Срокът за тяхното изпълнение е 14 месеца. Ще бъде направена подмяна на цялостен водопровод, ще се изгради канализация, асфалтиране на улицата, полагане на тротоари, монтиране на улично осветление от двете страни на платното. Община Добрич предвижда през 2006 година конкретни дейности за създаване на заетост и подкрепа на развитието на малкия и среден бизнес, повишаване конкурентоспособността на търговските дружества с общинско участие, реализиране на Програма за развитие на туризма. Ще бъде акцентирано и върху нови събития в културния календар на Добрич. Ще бъде осъществена Програма за партньорство между община Добрич и училищните настоятелства за благоустрояване на районите около училищата и детските градини. Ще се работи за създаване на Клубове на родителя като помощни органи към МКБППМН и за увеличаване на капацитета на Дневния център за деца с увреждания. Социалната политика на общината ще бъде насочена и към създаване на Дневен център за възрастни с увреждания.
 


Сходни връзки

ИНФРАСТРУКТУРАТА - ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В РАБОТАТА НА КМЕТСКИЯ ЕКИП И ПРЕЗ 2006 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди