изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:54 EEST
МЛАДЕЖКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ДОБРИЧ - С НОВО РЪКОВОДСТВО    
ОбществоНов координатор и зам.-координатор на Българския младежки Червен кръст /БМЧК/ в Добрич са избрани на годишното отчетно събрание на организацията, съобщи за НДТ специалистът в Областният съвет на БЧК Ивелина Петрова.

То се проведе в събота. Смяната на ръководството се налага поради факта, че досегашният координатор и заместникът му са кандидат-студенти и вероятно през годината ще напуснат Добрич, обясни Ивелина Петрова. За координатор е избрана Яна Гунчева, неин заместник е Теменуга Тодорова.
На събранието е отчетена дейността на БМЧК в Добрич през 2005 г. Младите червенокръстци са обсъдили проекта за  Национална стратегия на БМЧК за периода до 2009 г. Представителите на милосърдната организация в нашия град ще направят две конкретни предложения, които да залегнат в стратегията. Едното е да бъдат изработени рекламни материали със символа на БЧМК. Другото предложение е да се разработят и реализират проекти, отнасящи се до предоставянето на услуги за младите хора, свързани с физическата им активност за постигане на пълноценен начин на живот.
План за работата си през настоящата година са приели добричките червенокръстци. През 2006 г. ще продължи обучението по два проекта, по които работи организацията - "Трафик на хора" и "Тежки форми на детски труд", в шест от общините на Добричка област. През февруари новоизбраното ръководство на БМЧК в Добрич ще участва в Национален съвет на координаторите, а през март - в Националния събор на организацията. През годината младите червенокръстци в нашия град ще отбележат с разнообразни и оригинални прояви различни международни и световни дни - Свети Валентин, 1 и 8 март, Деня на земята, Деня на детето, Международния ден в памет на жертвите на СПИН и др. В плана за 2006 г. са залегнали редица обучения - по оказване на първа помощ, по превенция на наркоманиите, за предпазване от болести, предавани по полов път и др. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ДОБРИЧ - С НОВО РЪКОВОДСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди