изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:54 EEST
ОКОЛО 30-ИНА ТОЧКИ ЩЕ "НИЩИ" ОбС НА ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ ЗА ГОДИНАТА    
НовиниВалентин Николов иска информация кой и защо е прекратил делото, заведено от общината към "Наркооп Възход"

На провелия се вчера Председателски съвет стана ясно, че кметът Детелина Николова ще внесе докладна за отдаване на концесия на Млекарницата в "Старият Добрич", тъй като досегашният концесионер на обекта "Сердика 90" се отказва. Съветниците ще трябва да кажат твърдата си дума и за таксата за твърди битови отпадъци, която е част от данък сгради и такса смет. Сред докладните, които ще предложат на вниманието на ОбС останалите членове на кметския екип, са планът за работа през 2006 г., отчет за работата през 2005 г., приватизационната програма. Галина Митева ще внесе докладна за одобряване на банков овърдрафт за сума от 20 хил. лв. на ДКЦ II. Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев ще предложи за одобрение новия Подробен устройствен план на Централна градска част, както и докладна, в която ще предложи площадки за твърди битови отпадъци. Секретарят на община град Добрич Румен Русев заяви, че ще внесе предложение за промени в Наредба 1, в частта за ветеринарно-медицинската дейност. Зам.-кметът по хуманитарни дейности Ваня Балчева ще запознае съветниците с отчета на постоянната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, както и с програмата за закрила на детето. Тя ще предложи на местните парламентаристи още разкриването на дневен център за деца с умствена изостаналост, а председателят на ОбС д-р Мирослав Попов ще запознае всички с отчета за второто шестмесечие на 2005 г.
По повод докладната на арх. Пламен Ганчев за ПУП на Централна градска част, Валентин Николов поиска подробна информация за т.нар. Коопчета в центъра. "Това е проблем, с който съм занимавал още предния кметски екип и от поне 4-5 години. Става дума за обект на "Наркооп Възход" до високото тяло в центъра. Преди години поисках от арх. Милен Чалъков писмен отговор защо тези обекти все още са в центъра, статутът им бе временен първоначално. Тогава той ми отговори, че нотариалният акт, който имат, е недействителен и общината ще заведе дело. Да, действително дело бе заведено, но незнайно как после е било прекратено и сключено споразумение между "Наркооп възход" и общината. Такъв бе отговорът, който получих от дирекция "Общински имоти" сега. Според мен, как ще одобряваме ние ПУП на Централна градска част, според който там трябва да има търговски център и подземен паркинг, като има такива обекти, които са и с нотариален акт. Кой е прекратил делото и какви са пропуснатите ползи на общината. Още повече, че по моя непотвърдена информация, собственикът на обекта май е сменен, а чух, че се продават магазини по 1000 евро първоначално. Не може обект по чл. 120, сдобил се с отстъпено право на строеж по Закона за кооперациите, сега да имат нотариален акт". На това арх. Ганчев заяви, че ще подготви подробна информация и ще се запознае подробно със случая.
 


Сходни връзки

ОКОЛО 30-ИНА ТОЧКИ ЩЕ "НИЩИ" ОбС НА ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ ЗА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди