изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:46 EEST
7000 БРОШУРИ С УКАЗАНИЯ ЗА ПТИЧИЯ ГРИП ВЕЧЕ СА ОТПЕЧАТАНИ В ДОБРИЧ    
ЗдравеВ Добрич са отпечатани 7 000 брошури с указания на Министерството на здравеопазването как хората да се предпазят при опасност от птичи грип.

 Това е съобщила д-р Светла Ангелова - директор на РИОКОЗ, по време на редовното заседание на Областната епизоотична комисия вчера. На нея е било докладвано за готовността на екипите от ветеринари, здравни експерти и орнитолози за действие при евентуална проява на птичи грип в Добричка област. Заседанието на епизоотичната комисия е било председателствано от областния управител Динчер Хаджиев, присъствали са зам.-председателят и зам.-областен управител Сияна Фудулова, директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба д-р Александър Александров и членовете, които са представители на РИОКОЗ, Гражданска защита, Ловно-рибарски съюз, РДВР и др.
По време на заседанието д-р Ангелова е обяснила, че чрез лечебната мрежа указанията на Министерството на здравеопазването са достигнали до всички здравни служби в областта, а лекарите ще предупреждават хората по населени места. Получени били също защитни облекла с шлемове, дезинфекционна техника и препарати за обработка и третиране на земеделска техника и птици.
На вчерашното заседание на комисията се е взело решение да се предупредят кметовете и кметските наместници за опасността от пренасяне на екскременти със селскостопанска техника от полето в селските дворове. От Областната епизоотичната комисия алармират, че е наложително да се спазват мерките за хигиена и машините да се почистват и измиват преди прибирането им в стопанствата. Експертите предупреждават селските стопани да измиват ботушите си, с които работят на полета, а при птиците да влизат с друго облекло и обувки. Крайно необходимо било домашните птици да бъдат изолирани в затворени помещения, за да нямат контакт с диви птици. По време на заседанието е станало ясно, че има готовност специалисти от Районната ветеринарно-медицинска служба да се включат в акции за дезинфекциране. НДТ

 


Сходни връзки

7000 БРОШУРИ С УКАЗАНИЯ ЗА ПТИЧИЯ ГРИП ВЕЧЕ СА ОТПЕЧАТАНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди