изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:51 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБлагоевград. Служители на РПУ-Петрич проведоха акция срещу наркоразпространението в граничното село Скрът. При проверка в два частни дома са открити и иззети общо 7, 500 кг суха растителна маса, която при направения тест е реагирала положително на канабис.

 В дома на 55-годишният И. М.  са открити и иззети 5,500 кг суха маса, а в дома на 30- годишния му съселянин Н. П. иззетото количество е 2 кг. По случаите са образувани полицейски дознания.
Служители на РПУ-Банско разкриха за броени часове грабител, проникнал в частен дом. На 19.01.2006 г. малко след полунощ в дежурната част на полицейското управление е постъпил сигнал от  жител на село Добринище, общ. Банско, който съобщил, че неизвестно лице е нападнало в дома й самотно живееща 80- годишна негова съседка. Според информацията в дома на възрастната жена проникнал непознат млад мъж, който угасил осветлението и започнал да рови под дюшека на спалнята, където домакинята спала. След като стопанката се разбудила , непознатият и нанесъл няколко удара в областта на лицето и побягнал, без да намери пари. Незабавната намеса на полицейските служители, подпомогнати от снетите обяснения на потърпевшата и съседи, допринесли за бързото разкритие на извършителя -В. Ф. /35 г./ от същото село. Работата по случая продължава в РПУ- Банско.
Пловдив. 29-годишен мъж бе задържан като заподозрян в притежаване на наркотици. Той е известен на полицията като един от основните дилъри на кокаин в Пловдив. При полицейска акция с участието на служители от група “Наркотици и криминален контингент”, ІІ РПУ и V РПУ около 20 часа на ул.”Никола Войводов” е била извършена проверка на П.Н., който пътувал с лек автомобил “Мицубиши Колт”. При личния обиск полицаите намерили  у него 0.7003 грама кокаин и 0.73 грама канабис. При претърсване на автомобила му са били открити 17 пакетчета с кокаин с общо тегло 6.1826 грама и две цигари с марихуана. П.Н. е задържан за 24 часа.
София. През изминалото денонощие столичната полиция разкри извършителите на 23 криминални деяния, сред които и няколко грабители. Снощи във Второ РПУ се оплакал столичанин, който заявил, че около 22.30 часа на ул.”Стефан Димитров” непознат му нанесъл побой и отнел насила парите му и мобилен телефон. След светкавична реакция на служители от полицейски участък “Сердика” е задържан 18-годишният Г.Л., неизвестен досега на органите на реда, срещу когото е образувано дознание. Криминалисти от същото РПУ са установили и друг извършител на грабеж – 28-годишния рецидивист И.А. Преди известно време в жк.”Свобода” той нападнал 13-годишен ученик, заплашил го с нож и задигнал мобилния му телефон. По случая се води дознание. Служители на Трето РПУ успешно приключили разследване срещу нападатели на жени, които отнемали дамските им чанти. Криминално проявеният Т.Ц. /19/ ограбил 54-годишна столичанка в жк.”Западен парк”, в чиято чанта имало пари и документи. След проведените процесуално-следствени действия той е уличен в извършване на грабежа. 63-годишна жителка на кв.”Захарна фабрика” станала жертва на престъпните намерения на двама младежи от същия квартал. М.Б. /17/ и В.С. /18/ издебнали жената на ул.”Кукуш” около 23 часа и издърпали от ръцете й чантата й с мобилен телефон, пари, портфейл с пари и документи. Задържани са за 24 часа.
РДВР- София. Криминалисти от РПУ-Елин Пелин и РДВР-София разбиха група крадци на ел.проводници. За два-три месеца гастрольорите направили серия кражби на територията на Златица, Челопеч и селата Стъргел, Долно Камарци, Горна Малина, Чавдар. Групата се състояла от петима души. През ноември крадците откраднали медни проводници от електропровод в с. Долно Камарци с дължина 400 м. В района на с. Огняново е откраднат кабел дълъг 500 м. Извършителите признават и кражби, за които не е подаден заявителски материал в полицията. През нощта на 18.01. полицаите се натъкнали на изоставен автомобил “Опел  Кадет”близо до разбит павилион  в с. Григорево. Служителите установили, че колата била ползвана от В.И. /18 г./ и 17-годишния му приятел от столицата. Двамата били открити в дома на дядото на В.И. в с. Петково. При обиска на колата са намерени ножици за арматурно желязо и два мобилни апарата. В хода на разследването станало ясно, че двамата младежи били част от групата, извършила серията набези в Пирдопско и Елинпелинско. Хитрите крадци сглобявали на мястото на извършване на кражбата арматурните ножици. В колата те ги транспортирали разглобени на части,  за да не предизвикат съмнение при евентуална полицейска проверка. Вчера полицаи от група “Тежки криминални престъпления” в РДВР-София задържали тарторите на групата – Е.С. /30 г./ от с. Сеслав, община Кубрат и О.А. /22 г./ от същото село. Двамата гастрольори живеели на квартира в кв. “Ботунец” и се издържали от кражби. Набезите извършвали през нощта като набелязвали мястото на извършване предварително. Ползвали четири автомобила: “Мерцедес”, “БМВ”, “Опел Кадет” и “Лада”. Полицаи издирват последния член на групата. В момента се установява местонахождението на изкупвателния пункт за черни и цветни метали, където групата предавала ел.проводниците. Уличените са задържани в РПУ-Елин Пелин. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди