изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:01 EEST
ПРИ МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ БИЯТ И МАЛОЛЕТНИ И БРЕМЕННИ    
ПарламентСините внесоха законопроект за премахване на т.нар. екскурзионно гласуване. Нищожна е вероятността политиците в този момент да постигнат съгласие

 

 

Закона за МВР разглеждаха депутатите във вчерашния парламентарен ден.Служителите на МВР ще могат да бъдат внедряване като агенти в офиси на юридически лица, в държавни организации. За внедряването им под прикритие ще се изработи нова наредба от МС с указания за полицейските органи. Спор в пленарната зала предизвика текстът от закона, даващ право на полицейските служители да използват помощни средства срещу бременни жени и малолетни. В крайна сметка депутатите приеха крайните мерки да се използват в случаи на масови безредици.

Новият закон даде и редица нови правомощия на пожарникарите. Те могат да разрушават сградния фонд и имуществото при изпълнение на служебният си дълг - бедствия и пожар. Пожарникарите ще се сдобият и с помощници-доброволци, организирани в специални формирования, които ще помагат при необходимост. Доброволни отряди ще подсилят дейността на службата за пожарна безопасност.
Дясната опозиция трескаво се заложи да променя закона за изборите. От ОДС вчера внесоха предложение в деловодството на НС за промени при предстоящите избори за президент на България. Вносителят Яни Янев сподели пред медиите, че промяната в закона е абсолютно необходима, защото е крайно време т.нар екскурзионно гласуване в България да бъде окончателно премахнато. Българите с двойно гражданство и тези, които са отсъствали от страната в последните шест месеца, да бъдат лишени от правото на глас - предлагат сините. Забраната няма да важи за посолствата и консулските служби. Според предложението им и МВР трябва активно да се включи в акцията по време на избори, като предварително разрови архивите и уточни кога българските граждани са преминали границата, така според сините ще се отсеят гласовете – фантоми, които идват от съседни страни организирано, за да подкрепят любимата си партия. Изселническите гласове винаги са ябълката на раздора преди избори. Мощният прилив на гласове на българските турци сее страх сред политическите сили, но малка е вероятността те да обединят усилия и да променят закона, особено пред предстоящите президентски избори. В проекта на сините не е забравена и тезата за бившата ДС. Политическите партии, участници в изборната надпревара, ще могат да ровят предварително архивите, за да уточнят факти  за тъмното минало на  своите кандидати. Ако кандидатите са принадлежали или сътрудничали на ДС и репресивния апарат, те ще бъдат своевременно оттегляни.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 


Сходни връзки

ПРИ МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ БИЯТ И МАЛОЛЕТНИ И БРЕМЕННИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди