изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:12 EEST
Депутати внесоха в НС протестна декларация срещу изграждането на джамия в Рупите    
ПолитикаВарна. Депутатите Борис Ячев от ВМРО и Павел Чернев от Атака внесоха в Комисията за правата на човека към Народното събрание /НС/ и в Дирекцията по вероизповеданията протестна подписка по повод намерението на ДПС да строи джамия в местността Рупите, в близост до храма на баба Ванга.

6 544 души от региона се противопоставят срещу инициативата на ДПС. Те смятат, че институциите могат да се противопоставят на градежа на джамия, тъй като 80% от земята е държавна собственост. Според тях многобройните заявления за строеж на мюсюлмански храмове в други села в същия регион от страна на Мюфтийството е опасна тенденция. Депутатите от ВМРО вече са дали на прокурора министъра на земеделието Нихат Кабил по повод решението му, върху земя - публична държавна собственост, в землището на Смолян, да бъде построен храм в памет на Енихан Баба. След като РДНСК спира строежа, министърът преобразува земята от публична държавна собственост в частна държавна собственост. Обезпокояващ е фактът, че джамия ще бъде построена до паметната плоча на Момчил юнак смятат депутатите от ВМРО. Информацията е на радио “Фокус” – Пирин.
 


Сходни връзки

Депутати внесоха в НС протестна декларация срещу изграждането на джамия в Рупите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди