изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:22 EEST
Кризата с взетите в Нигерия четирима заложници продължава    
Новини

Нигерийските похитители на четирима чуждестранни петролни работници, сред които е и българинът Милко Ничев, заявиха, че не са започнали преговори с никого. Те отхвърлиха посредничеството на племенни водачи. Говорител на нигерийския президент опроверга слуховете за смъртта на един от заложниците.



Бунтовниците отхвърлиха призива на вождове от племето Айджо да пуснат заложниците. "Правим всичко възможно зад кулисите заложниците да бъдат освободени възможно най-скоро", заяви днес това един от старейшините на племето. Той е сред тримата, предложили посредничество в преговорите.

Бунтовниците, обаче, държат на други посредници - двама племенни водачи, които са затвора и искат освобождаването им от самото начало. Настояват още "Шел" да компенсира замърсяването в района с милиард и половина долара. Компанията отказа да коментира с аргумента, че може да изложи на риск усилията за спасяване на заложниците. Отбеляза, че нигерийското правителство се е заело да издейства освобождаването на четиримата. Те са в плен вече десет дни.

Нигерийските власти твърдят, че са влезли в контакт с похитителите и със самите заложници, но бунтовниците заявяват, че не преговарят с никого. Според говорителя на президента, все пак “има лъч надежда, че кризата ще приключи скоро”.  http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Кризата с взетите в Нигерия четирима заложници продължава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди